(VIDEO) OBRAĆANJE PREDSEDNIKA SRBIJE: Parlamentarni i predsednički izbori najkasnije 3. aprila 2022.

Autor:

Vesti

20.10.2020

16:32 >> 17:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić obratio se naciji posle sednice Predsedništva te stranke.

RepublikaFoto: A. Nalbantjan
Aleksandar Vučić

- U prvom planu bio je program koji kandidujemo za naredni period - rekao je Vučić.

Druga tačka dnevnog reda je bio izbor nove Vlade Republike Srbije.

- Za nas kao stranku je bilo važno da razmišljamo o tome koji program kandidujemo i šta možemo da uradimo za građane, čiju smo veliku podršku dobili na izborima - kaže Vučić.

- Bilo je važno da neposredno posle izbora pokažemo da smo u stanju sebe da menjamo. Promenili smo veliki broj gradonačelnika. Time pokazali da smo spremni sebe da kritikujemo i sagledamo stvari koji nismo ispunili - kaže Vučić i otkriva da je bilo različitih mišljenja kako formirati vladu i skupštinsku većinu.

ŠEST CILJEVA

- Postavilo se pitanje kada imate takvo poverenje da li sami da uzmete sve u svoje ruke i koji su vam osnovni ciljevi. Mi smo danas definisali šest osnovnih ciljeva - rekao je predsednik i dodao:

- Vlada i skupštinska većina koja se budu formirali je ograničenog trajanja, najkasnije parlamentarni izbori zajedno sa predsedničkim biće održani 3. aprila 2022. godine.

RepublikaFoto: A. Nalbantjan
Predsendik Srbije

- Jedna od tačaka je borba za zdravlje naših najstarijih, dece i svih građana, dakle ulaganje u nove zdravstvene kapacitet - kaže on.

Drugi cilj je, kaže, borba za interese našeg naroda na KiM, kao i za očuvanje vitalnih interesa Srbije na KiM.

- Ta borba je teška i vodimo je već osam godina nakon teškog nasleđenog stanja - kaže predsednik. Srbija, kako kaže, mora biti spremna za kompromisna rešenja, a ne da beži od problema.

- Treća stvar je borba protiv onih koji su ekonomski progres Srbije iskoristili da postave nove temelje i mreže za uspostavljanje svojih sistema za ubijanje i pljačku ljudi. Poslednjih meseci razlio se i na naše ulice rat klanova koji izvorno nisu iz Republike Srbije. Zato odlučno idemo u borbu protiv mafije.

Tačka četiri je, kaže predsednik, očuvanje nezavisnosti Srbije.

- Tačka pet su ubrzane reforme. Posebno vladavina prava i evropske integracije - navodi Vučić.

Tačka šest - ubrzane reforme, vladavina prava i evropske integracije. Imaćemo novo ministarstvo za ljudska prava i društveni dijalog. Srbija ekonomski mora da nastavi da snaži i da bude zbirno najbolja u Evropi. Ovo su strahovito visoki ciljevi, kao kada je Sergej Bubka postavi lestvicu na šest metara prvi put pa preskočio - rekao je predsednik Vučić.

 

 

 

KOALICIONI PARTNERI

Govoreći o koalicionim partnerima Vučić kaže: 

- Nisu nam potrebni, SNS sam ima gotovo 160 poslanika. Da su danas izbori imao bi 180.Kada imate toliku podršku naroda, ne smete pogrešno da je razumete ni da činite šta god hoćete. Potrebna je odgovornost i ozbiljnost, veća nego ikada. 

- Već osam godina imamo pristojnu saradnju sa SPS Ivice Dačića. Imali smo drugačije vizije, ali sam ja više prihvatio njegove predloge nego on moje. Pokazali smo da nam je Srbija preča od uskostranačkih interesa.

- Imao sam priliku da bolje upoznam Šapića, a on je razgovarao isključivo o budućnosti o Srbiji, bez ikakvih zahteva o "plenu" s kojim inače političari dolaze - rekao je Vučić i nastavio:

- Smatram da je Ana napravila nenamernu grešku, oko prijave za stanove za pripadnike službe bezbednosti. Rekli smo ko se u prvih 1000 prijavi, dobija stan. I o tome sam razgovarao sa gospodinom Šapićem. Čini mi se da dobro razume spoljnu politiku. Lako smo se dogovorili da zajednički radimo. Na kraju smo se na moje insistiranje dogovorili da imaju jednog ministra u vladi.

- Imaćemo u vladi značajnije više predstavnika manjina - najavio je Vučić

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Ivica Dačić

PREDSEDNIK SKUPŠTINE

- Ivica Dačić biće predsednik skupštine - objavio je predsednik.

- Ostaju nam još završne konsultacije sa koalicionim partnerima, unutar stranke smo skoro sve završili -  zaključuje predsednik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (21)

Loading
Stefan

20.10.2020 16:45

Uvek je dobro kada narod na izborima kaže koga želi na vlasti a to je u ovom momentu sigurno SNS.

Mily

20.10.2020 16:45

Sledeci izbori ocekuju nas najkasnije 3. aprila 2022. godine, gde ce gradjani ponovo imati priliku da glasaju za one koji rade iskljucivo u njihovom interesu vec osam godina, a to je SNS.

Joca

20.10.2020 16:45

Ne smemo skrenuti s puta koji nas vodi u bolji život.

Dejo

20.10.2020 16:47

Smatram daće ova Vlada itekako dati dobre rezultate. Slažem se sa predsednikom svakako po tom pitanju.