TADIĆ JE IZNOGUD I RASHODOVANI POLITIČAR! Marko Đurić tvrdi da bivši predsednik nije položio račune za ekonomski krah zemlje

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

09.08.2020

13:30

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Marko Ðurić ocenio je danas da bivši predsednik Srbije Boris Tadić kritikuje aktuelnog predsednika Aleksandra Vučića jer je razočaran činjenicom da su on i SNS uspeli da Srbiju izvuku sa ruba propasti, gde ju je Tadić svojevremeno ostavio odlazeći sa predsedničke funkcije u "neki drugi film".

Tanjug/Oksana Toskic
Boris Grujić

Ðurić u saopštenju za javnost ukazuje na to da Tadić ne kritikuje Vučića zbog rezultata, jer, kako kaže, objektivno nema šta da mu prigovori, već se služi "otrcanim i izlizanim kritikama na račun našeg političkog sistema", iako naše državno uređenje počiva u velikoj meri na zakonima donetim upravo u Tadićevo vreme.

Navodi da Tadić nikada nije položio račune zbog duboke ekonomske i socijalne krize u Srbiji u vreme dok je bio predsednik, a koja je, prema Ðurićevoj oceni, poprimila tolike razmere da je zemlja bila pred bankrotom i dužničkim ropstvom.

 


Ðurić smatra da se Tadić nadao da će Srbija propasti i da će njegova politika uništavanja Srbije doći na naplatu nekom drugom, "nakon čega bi se on na belom konju vratio kao spasilac".

- Međutim, planovi su mu se izjalovili, jer uspeli smo da izvučemo našu zemlju iz nemoguće situacije i da umesto propale države, što je Srbija pod Tadićem umalo postala, postanemo zemlja koja je svojim uspesima pozitivan primer na globalnom nivou - istakao je Ðurić.

On je poručio da Srbija nije sultanat, niti će bilo ko u njoj biti sultan, a za Tadića naveo da je "Iznogud i rashodovani bivši političar", čiji "drugi film" niko ne želi da gleda.

 

 

 

 

 


Predsednik Socijaldemokratske stranke i nekadašnji predsednik Srbije Boris Tadić juče je na konferenciji za novinare negirao navode predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je u njegovom mandatu Srbija prodavala oružje Jeremeniji i pozvao Vučića na televizijski duel.

 

 

 

Komentari (22)

Loading
Mihajilo

09.08.2020 13:43

Tačno je da je na kraju Tadićevog mandata zemlja bila pred bankrotstvom, tačno je da Tadić, ali i ostali iz opozicije nemaju ideju, program, već samo kritikuju sadašnju vlast, a to je premalo da bi pridobili građane.

Branko

09.08.2020 13:44

Za Tadića bi najbolje bilo da se povuče s političke scene jer je sam sebe toliko kompromitovao da mu narod ništa više ne veruje.

Mićaga

09.08.2020 13:45

Položio je on račune građanima koji su mu dali do znanja da na njega više ne računaju.

Daliborka

09.08.2020 13:48

Boris Tadić nikada nije položio račune zbog duboke ekonomske i socijalne krize u Srbiji u vreme dok je bio predsednik. njegovo slabo vođenje države je poprimilp tolike razmere da je zemlja bila pred bankrotom i dužničkim ropstvom.