Poznati pitanjima rešetali Saleta Ilića: Fudbaleri, ugledajte se na Noleta

Autor:

Vesti

08.06.2019

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čime će se baviti nakon završetka uspešne fudbalske karijere, da li će postati trener ili funkcioner, zbog čega je baš bivšeg cimera Milivoja Ćirkovića izabrao za izvođača poslednjeg penala u Njukaslu, gde je završio dres sa oproštajne utakmice, kako gleda na mešanje politike i sporta, da li je mogao još koju godinu da igra... Samo su neka od pitanja na koje je odgovarao legendarni kapiten Ilić (41).

RepublikaFoto: www.partizan.rs
Saša Ilić

Majstor fudbalske igre, dečak u telu odraslog čoveka i jedan od poslednjih šmekera domaćeg fudbala.

Prvi teniser sveta je najbolji ambasador naše zemlje, primer kako treba da se promoviše Srbije u svetu, iskren je legendarni kapiten Ilić

Nebojša Čović, predsednik KK Crvena zvezda

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nebojša Čović

* Veoma poštujem Sašin igrački staž i, s obzirom na to da je izuzetan, da li će nastaviti da se bavi fudbalom ili kao trener ili kao funkcioner?

- Ceo život sam u sportu i fudbalu. Sigurno da me posle ovoliko godina igranja zanima i jedno i drugo. Kao kapiten sam u poslednjih par godina bio uključen u neke određene stvari, što se tiče trenerskog dela, kao i dela vezanog za funkcionisanje kluba.

Vladimir Đukanović, poslanik SNS

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Vladimir Đukanović

* Hoćeš li otvoriti školicu fudbala da učiš klince da postanu Saša Ilić?

- Ne planiram, u ovom trenutku Partizan ima odličnu školu. Taj posao zahteva ozbiljnu posvećenost, a moje ambicije su trenutno u drugom pravcu.

Branko Ružić, političar

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Branko Ružić

* Legendo naša, da li ćeš se i "u civilu" posvetiti našem klubu, našoj ljubavi?

- Mnogo godina sam proveo u Partizanu, sigurno da ću se sada po završetku igračke karijere posvetiti našoj crno-beloj ljubavi. U kom će to obliku biti i na kom mestu, videćemo u budućnosti.

Milivoje Ćirković, bivši saigrač i cimer

RepublikaFoto: Starsport
Milivoje Ćirković

* Zbog čega si baš meni rekao da šutiram poslednji penal u Njukaslu?

- Zato što sam znao da ćeš u tom trenutku postići pogodak. Meni je drago što je moj veliki prijatelj i cimer sa kojim sam delio sobu skoro osam godina doneo Partizanu Ligu šampiona.

 

Nenad Milijaš, bivši kapiten Crvene zvezde

RepublikaFoto: Starsport
Nenad Milijaš

* Da li ćeš sada biti spremniji, pošto imaš ceo dan da juriš decu i igraš se sa njima?

- Ha-ha-ha... Sigurno da mi je to nedostajalo. Ne planiram da odmaram puno. U svakom slučaju, imaću više vremena da se posvetim deci.

Novica Veličković, kapiten KK Partizan

RepublikaFoto: Starsport
Novica Veličković

* Kome si poklonio dres sa poslednje utakmice i hoćeš li doći na naše polufinale protiv FMP?

- Moj brat Novica. Dres sa poslednje utakmice sam ostavio našem zajedničkom prijatelju Dekiju Krnetiću, kao što sam i obećao. Ukoliko budem u Beogradu, sigurno ću pratiti polufinale, a nadam se i finale, u kom ćemo zajedno da slavimo.

Goga Sekulić, pevačica

RepublikaFoto: ST/Masanori Yoshida
Goga Sekulić

* Otvorio si restoran u Novom Beogradu. Planiraš li više da se baviš ugostiteljstvom i otkud na početku ta ideja?

- Supruga Tijana je otvorila restoran sa našim zajedničkim prijateljima. Ja nisam upućen u ta dešavanja, osim što volim da provodim vreme u tom lokalu.

Sanja Maletić, pevačica

RepublikaFoto: Republika
Sanja Maletić

* Da li ti je žao sto nisi prestigao golmana Marića u broju odigranih prvenstvenih mečeva i smatraš li da je tolika požrtvovanost i aktivnost rezultirala aplauzom poštovanja od "Delija"?

- Nije mi žao što nisam prestigao Marića, nisam imao takve ambicije niti sam znao da ću dogurati dovde. Sve se u mojoj karijeri desilo spontano. Međusobno poštovanje koje sam imao prema igračima i navijačima Zvezde sigurno je uticalo da oni istaknu takav transparent.

Ognjen Amidžić, voditelj

RepublikaFoto: Promo foto
Ognjen Amidžić

* Kako te nije sramota tako mlad da se povučeš? Trebalo je bar još tri sezone da igraš!

- Tako su mi rekli mnogo puta, odlagao sam poslednjih nekoliko godina povlačenje. Imam ozbiljne godine za fudbalera skoro, pa 42. Eto, dočekao si da se povučem, moralo je i to da se desi jednog dana.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading