REŠAVANJE NOVOG PROBLEMA: Ljajić i Nedimović će insistirati na sprovođenju otkupa maline!

Autor: Tanjug

Vesti

19.06.2018

14:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Apsolutno je nedopustivo prekidati otkup maline, bez prethodne najave proizvođačima, što je bio slučaj na nekoliko ključnih otkupnih mesta", ocenjeno je danas na sastanku potpredsednika Vlade Rasima Ljajića i ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislava Nedimovića sa predstavnicima Asocijacije malinara Srbije.

RepublikaFoto: pixabay.com

Na sastanku, organizovanom u cilju otklanjanja poremećaja koji su se pojavili u delu otkupa maline, Ljajić i Nedimović su istakli da će se dosledno insistirati na sprovođenju otkupa do kraja berbe koji je isključivo u skladu sa tržišnim pravilima, dok će za svaki drugi pokušaj važiti nulta tolerancija.

Iz navedenih razloga, po nalogu resornih ministara, kako je saopšteno, angažovane su sve raspoložive inspekcijske službe koje će obezbediti potpuno i bezrezervno poštovanje istih. 

Predstavnici Asocijacije su obavešteni i da su u prethodnom periodu preduzeti i dodatni koraci u cilju sprečavanja eventualnih zloupotreba prilikom uvoza maline u Srbiju. 

Oni će takođe biti obavešteni i o samim rezultatima tih mera, navedeno je u saopštenju sa sastanka.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading