DIREKTOR LEONIJA KLEMENS SAKS: Cilj nam je da budemo najbolji poslodavac u Srbiji

Autor: Tanjug

Vesti

24.04.2018

22:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kompanija Leoni otvoriće danas u Nišu novi proizvodni pogon, pod čijim krovom će posao naći 1.125 radnika, a generalni direktor Klemens Saks ističe da su dosadašnje investicije Leonija u Srbiji dostigle 75 miliona evra, i - najavljuje nove.

RepublikaFoto: Tanjug/D. NIKOLIĆ
Doneo dobre vesti: Klemens Saks

Kada sledeće godine završe izgradnju nove fabrike u Kraljevu, ovaj proizvođač optičkih vlakana i kablova postaće najveći posodavac u Srbiji, sa više od 11.000 zaposlenih. 

Svečanim otvaranjem novog pogona u Nišu, kojem će prisustvovati predsednik Srbije Aleksandar Vučić, završava se poslednja faza izgradnje ove Leonijeve fabrike, kaže za Tanjug generalni direktor te kompanije u Srbiji.

20.000 kvadrata

- Otvaramo u Nišu oko 20.000 kvadrata proizvodnih pogona, a kada završimo sa investicijom u Kraljevu, ukupno ćemo imati 110.000 kvadrata proizvodnih pogona u Srbiji i zapošljavaćemo između 11 i 12 hiljada ljudi - kaže Klemens Saks. 


Od kada je Leoni otvorio svoju prvu fabriku u Prokuplju 2009. godine, zatim 2014. u Malošištu u opštini Doljevac, a prošle godine u Nišu, u republički budžet su po osnovu različitih taksi i poreza uplatili 130 miliona evra, podseća Saks i poručuje da će buduća kraljevačka fabrika biti njihova najveća investicija u Srbiji.

Fabrika će imati, kaže Saks, 45.000 kvadrata, sa još 20.000 kvadratnih metara pratećeg sadržaja, a u njoj će posao dobiti 4.000 radnika. 

Sa izgradnjom kompleksa u Kraljevu, čija je ukupna vrednost 60 miliona evra, krenuće se u septembru ili oktobru ove godine, a u januaru i februaru naredne godine očekuje Saks da bude završeno oko 6.000 kvadrata pogona, dok će cela investicija biti zaokružena na kraju 2019. godine završetkom kompletne izgradnje.

- Bićemo najveći proizvođači i dobavljači, ali je za mene mnogo važnije, što je inače moto naše kompanije, da budemo najbolji poslodavac u Srbiji - poručuje Saks i ponosno ističe da je niška fabrika "lansirala" jedinstven dizajn kantina za zaposlene u celoj Leoni Grupi, koja inače ima 93 fabrike širom sveta.

Snažan rast

Na pitanje Tanjuga, može li se očekivati i izgradnja pete fabrike u Srbiji, Saks kaže da ne može da priča o tome u ovom momentu.

- Za mene je bilo iznenađenje kada je Leoni odlučio da gradi četvrtu fabriku, ali na osnovu činjenica da Leoni radi dobro u Srbiji i da globalno snažno rastemo, trenutno paralelno gradimo šest fabrika u svetu, uključujući Srbiju, u Meksiku, Kini, Bugarskoj, Tunisu i Paragvaju - objašnjava generalni direktor Leonija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading