"KOMPANIJE NE SAMO ŠTO ULAŽU, VEĆ I ŠIRE POSLOVANJE U NAŠOJ ZEMLJI"

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

22.04.2018

15:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Srbija jasno stoji na stanovištu po kome je politika zaštite konkurencije ugrađena u temelje razvoja društva. Ta politika je jedan od najvažnijih elemenata na kojima se zasniva naš ekonomski napredak", poručio je danas generalni sekretar predsednika Republike Nikola Selaković.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Nikola Selaković izneo dokaz o ulaganjima u Srbiju

Selaković je rekao da je dokaz za to sve veći broj kompanija koje ulažu u Srbiju, a koje ne samo da investiraju već i šire poslovanje u našoj državi. 

Te kompanije su, kazao je, dokaz da u Srbiji nailaze na atraktivan abmbijent za investicije, na dobar pravni okvir, ali i na druge uslove. 

- Ovakav ugled Srbije u međunarodnim poslovnim i investicionim krugovima rezultat je čvrste političke volje koja je usmerena na reforme, na uspostavljanje i očuvanje stabilnosti i odgovornog ponašanja Srbije na regionalnoj i međunarodnoj političkoj sceni - rekao je Slekaović na konferenicji "Nova agenda za konkurenciju", u organizacijii Komisije za zaštitu konkurencije. 

Selaković je ukazao da je za društvo u tranziciji Komisija imuno-sistem koji je na prvom mestu zadužen da zaštiti domaću privredu i privrednika od neravnopravnosti kojoj je izložen na regionalom ili međunarodnom tržištu. 

Kako je rekao, Komisija je za nepunih 12 godina stala "rame uz rame" sa drugim "starijim" nezavisnim telima i postala nezaobilazan faktor u sprovođenju politike efikasnog tržišta. 


- Značajno je poštovanje pravila konkurencije u svakoj prilici i na svakom mestu, i tokom sproviđenja mera fiskalne konsolidacije i drugih nepopularnih mera, kako one ne bi postale izvgovor za nedozvoljene radnje učesnika na tržištu i paravan za planiranje kartela ili zloupotrebu dominantnog položaja - istakao je Selaković. 

Podsetio da je EU u prethodnih 15 godina dala 4,6 miliona evra za razvoj tehničkih kapaciteta Komisije za zaštitu konkurencije, a novi projekat vredan milion evra počeće 1. juna, uz pomoć italijanskog tela za zaštitu konkurencije. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (74)

Loading
mihajlo

22.04.2018 15:46

Srbija je postala MEKA za strane privrednike!

kosta

22.04.2018 17:29

@mihajlo - Srbija je postala stabilna zemlja za ulaganje

Rada

22.04.2018 15:48

Srbija vodi veoma napredu ekonomsku politiku!

vanja

22.04.2018 19:24

@Rada - Srbija vodi stabilnu ekonomsku politiku.