Kreću prijave za Najdomaćina Srbije: Prijavite se i osvojite vredne nagrade

Autor:

Vesti

01.03.2024

13:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Karavan "Najdomaćin 2024" ove godine obići će više od 10 gradova u Srbiji.

Kreću prijave za Najdomaćina Srbije: Prijavite se i osvojite vredne nagrade

Foto: MITAR MITROVIĆ

I ove godine biće izabran najbolji poljoprivrednik Srbije kroz konkurs "Najdomaćin 2024". Prijavljivanje počinje 1. marta i otvoreno je do 30. septembra 2024. Nagradni fond za ovu godinu biće veći, a osim novčanih nagrada, najuspešniji poljoprivrednici biće nagrađeni i raznovrsnim robnim nagradama.

Podsetimo, na prošlogodišnjem konkursu za "Najdomaćina 2023" bilo je prijavljeno preko 400 gazdinstava iz cele Srbije. U okviru ovog projekta poljoprivredni karavan je svake nedelje obilazio različite gradove iz kojih je stiglo najviše prijava, a među njima su bili: Topola, Šabac, Prokuplje, Guča. Glavna nagradu prošle godine odneo je Miloš Cvetkov iz Dimitrovgrada, a nagradu mu je uručila ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković.

Foto: Tanjug/Marko Djoković

Miloš Cvetkov pobednik

Karavan "Najdomaćin 2024" ove godine obići će više od 10 gradova u Srbiji.

Konkurs "Najdomaćin 2024" za najboljeg poljoprivrednika u Srbiji odvijaće se tokom cele godine, a započinje svoje prvo ovogodišnje predstavljanje na Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Bogatiću. Na sajmu će biti postavljen poseban štand gde će zainteresovani poljoprivrednici imati priliku da se detaljno informišu o pravilima i uslovima učešća u konkursu.

Tokom trajanja konkursa, organizovaće se i serija događaja poznatih kao karavani, na kojima će učesnici moći da osvoje ukupno 11 nagrada, kao i razne robne nagrade. Ove nagrade obuhvataju semena, đubrivo i druge repromaterijale neophodne za setvu i obradu poljoprivrednih površina, čime se dodatno podstiče kvalitetan rad i trud najboljih poljoprivrednika.

Foto: Tanjug/Marko Djoković

Miloš Cvetkov pobednik i ministarka Jelena Tanasković

Pored vaših prijava relevantan žiri će koristiti i jasno definisane kriterijume da izdvoji najbolja poljoprivredna gazdinstava u Srbiji, od kojih će nakon toga izdvojiti top liste.

Za 2024. godinu, državni budžet Srbije za poljoprivredu postavljen je na rekordnih 119 milijardi dinara, što predstavlja gotovo 7% ukupnih poreskih prihoda budžeta zemlje usmerenih ka agro-sektoru.

Uz brojne državne subvencije i mogućnost učešća u različitim konkursima, poljoprivrednicima su na raspolaganju i značajni međunarodni sporazumi koji omogućavaju izvoz domaćih prehrambenih proizvoda. Ovakve prilike su rezultat napornog rada i posvećenosti naših poljoprivrednika, koji su ključni čuvari i negovatelji naše zemlje, pružajući nam hranu i očuvanje prirodnih resursa. Oni predstavljaju temelj domaćinstva i zaslužuju javno priznanje i nagrade za svoj trud.

Kako bi se istakli važnost poljoprivrede i vrednosti koje promovišu istinski domaćini, finalisti će biti detaljno predstavljeni kroz niz članaka na Blicu, nudeći inspirativne priče koje osvetljavaju njihov doprinos društvu.

Ako vaš porodični posao ili posao neko koga znate odgovara navedenim kriterijuma, prijavite se klikom na ovaj link.

Projekat se organizuje uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Privredne komore Srbije, a Blic će kao medijski partner okupiti najrelevantnije stručnjake i zvaničnike agro sektora i spojiti ih sa najboljih srpskim poljoprivrednicima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading