OBJAVLJENE NOVE CENE GORIVA! Evo koliko ćmo plaćati dizel i benzin do sledećeg petka!

Autor:

Vesti

01.03.2024

10:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nove cene goriva biće na snazi do sledećeg petka 8. marta.

OBJAVLJENE NOVE CENE GORIVA! Evo koliko ćmo plaćati dizel i benzin do sledećeg petka!

Foto: Tanjug/S. AĆIMOVIĆ

Sipanje goriva na pumpi

Na benzinskim stanicama u Srbiji ažurirane su cene goriva, pri čemu će od 15 sati danas litar evro dizela iznositi 204 dinara, dok će cena za litar benzina evropremijum BMB biti 185 dinara, javlja Blic Biznis.

Ove cene će važiti do narednog petka, 8. marta. U odnosu na cene od prošle srede, dizel je pojeftinio za dva dinara, dok je cena benzina ostala ista.

Podaci sa tržišta pokazuju da je cena sirove nafte skočila na 78,373 dolara, dok je cena nafte Brent dostigla 82,092 dolara. Cena evropskog gasa na berzi TTF na otvaranju je bila 25,480 evra po megavat-satu.

Goldman Sachs je povećao svoju prognozu za prosječnu letnju cenu nafte Brent sa 85 na 87 dolara po barelu, usled trgovinskih poremećaja izazvanih krizom u Crvenom moru, prema izveštaju Reutersa.

Analitičari Goldman Sachsa predviđaju da će se cena nafte Brent kretati između 70 i 90 dolara po barelu u bližoj budućnosti. Takođe, smatra se da će OPEK+ zadržati svoja dobrovoljna ograničenja proizvodnje u drugom kvartalu, sa planom povećanja proizvodnje u trećem kvartalu.

Za 2025. godinu, Goldman Sachs predviđa da će prosječna cena nafte Brent biti oko 80 dolara po barelu, ne očekujući pad ispod 70 dolara na duže staze, navodi Oilprice.

Dojče banka je nedavno prognozirala da će cena nafte Brent porasti na 88 dolara po barelu do kraja 2024. godine.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading