MINISTAR PRIVREDE O ULAGANJIMA: Cvetković: Kroz projekat "Srbija 2027" biće investirano 18 milijardi evra

Autor:

Vesti

29.01.2024

16:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar privrede Slobodan Cvetković rekao je da se praktično sve aktivnosti predstavljene u planu "Srbija 2027 - skok u budućnost" tiču privrede i da će u periodu nešto manjem od četiri godine biti investirano 18 milijardi evra, što praktično čini jedan celokupni godišnji budžet Srbije.

MINISTAR PRIVREDE O ULAGANJIMA: Cvetković: Kroz projekat "Srbija 2027" biće investirano 18 milijardi evra

Foto: Instagram/Ministarstvo privreder

Ministar Slobodan Cvetković je, govoreći o budućim ulaganjima u okviru pomenutog plana, rekao da su oni logičan nastavak svega što je država radila do sada. 

- To je jedan neka vrsta logičnog nastavka svega onoga što je rađeno do sad. Kad pogledate, prvo smo napravili jednu stabilnu infrastrukturu i ovi projekti koji će se dešavati u naredne tri, četiri godine su logičan nastavak pripremnih aktivnosti koji su neophodni za instaliranje bilo kakve privredne aktivnosti. Morate da imate puteve, energetsku infrastrukturu, morate da imate sve ono što je neophodno da biste mogli da instalirate neku vrstu proizvodnje - rekao je Cvetković za Tanjug.  

Ministar je govoreći o Expu 2027 rekao da će on imati jedan ozbiljan impakt na privredu u svakom smislu.

Foto: Ministarstvo privrede

Expo 2027

- Prvo, treba ga izgraditi. On će biti na 250 hektara, zajedno sa nacionalnim stadionom, koji će biti kapaciteta 52 hiljade posetilaca, rezidencijalnim delom od 1500 stanova. To je sam po sebi vrlo jedan ozbiljan i ambiciozan projekat, koji će svakako podići i direktno i indirektno privredu Srbije - naveo je ministar. 

Prema njegovim rečima, održavanje Expa će trajati nešto manje od tri meseca, a očekujemo oko tri miliona posetilaca. 

- To predstavlja stvarno jedan fantastičan potencijal i veliku šansu da naši privrednici na neki način iskomuniciraju sa cijelim svetom. Mislim da je to velika šansa i velika stvar, a kad se završi Ekspo, onda će taj biti veliki izazov da on bude u funkciji 365 dana godišnje - rekao je Cvetković i dodao da je to veliki potencijal koji će služiti privredi Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading