Perutnina Ptuj Topiko nastavlja sa investicijama u proizvodnji pilećeg mesa!

Autor:

Vesti

26.09.2023

10:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Bačkoj Topoli završena su dva nova kompleksa farmi od po sedam objekata čiji pojedinačni kapaciteti iznose 45.000 pilića

Perutnina Ptuj Topiko nastavlja sa investicijama u proizvodnji pilećeg mesa!

Foto: Perutnina Ptuj

Intenzivan investicioni ciklus koji je grupa Perutnina Ptuj, kao regionalni lider u proizvodnji i preradi pilećeg mesa, inicirala u Srbiji doprineo je sistematičnom unapređenju svih aspekata poslovanja. Obimna ulaganja su prvenstveno usmerena ka modernizaciji procesa vertikalno integrisane proizvodnje, povećanju ukupnih prerađivačkih kapaciteta ali i ka kreiranju posebnog asortimana prilagođenog potrebama i najzahtevnijeg potrošača. Inovativnost i odgovornost su temelji na kojima je bazirano celokupno poslovanje a sve sa ciljem proizvodnje zdrave, lagane i ukusne hrane.

Kako bi obezbedila sveobuhvatno upravljanje proizvodnim lancem "od polja do stola" i kontinuirano snabdevanje tržišta mesom visokog kvaliteta, Perutnina Ptuj Topiko nastavila je ranije započet proces otvaranja savremenih farmi za uzgoj tovnih pilića. U Bačkoj Topoli završena su dva nova kompleksa farmi od po sedam objekata čiji pojedinačni kapaciteti iznose 45.000 pilića. Objekti su, kao i prethodnih četrnaest, građeni u skladu sa strogim svetskim građevinskim i ekološkim standardima a opremljeni su modernom tehnologijom koja omogućava efikasan i human uzgoj životinja. Besprekorno funkcionisanje farmi u punom kapacitetu, koji za oba kompleksa iznosi 630.000 pilića, obezbeđeno je korišćenjem najsavremenije opreme renomiranih proizvođača. Potpuna automatizacija i konstantno praćenje svih ključnih parametara, uz primenu inovativnih metoda, garantuju apsolutnu biološku bezbednost životinja.

Foto: Perutnina Ptuj

 

Dodatno unapređenje efikasnosti proizvodnog sistema Perutnine Ptuj - Topiko doprinelo je otvaranje visoko produktivne i tehnološki izuzetno opremljene inkubatorske stanice. Ukupan kapacitet inkubatora je 26,4 miliona jaja godišnje dok je trenutna nedeljna proizvodnja jednodnevnih pilića 330.000 komada. Prilikom uređenja inkubatorske stanice korišćena je inovativna, najkvalitetanija, oprema kredibilnih svetskih proizvođača. Vrhunske performanse novoinstalirane opreme obezbeđuju viši stepen ujednačenosti kvaliteta jednodnevnih pilića ali i garantuju apsolutnu sledljivost proizvodnih procesa koji su ključni za besprekorno funkcionisanje celokupnog sistema.

Kao jedna od vodećih kompanija u svojoj oblasti Perutnina Ptuj Topiko fokus svog poslovanja stavlja na apsolutni kvalitet proizvoda koji nudi potrošačima i upravo zato neprekidno ulaže u unapređenje i kontrolu svih svojih proizvodnih procesa. Konceptom vertikalno integrisane proizvodnje „od polja do stola“ koji sprovodi Perutnina Ptuj Topiko svojim potrošačima isključivo nudi perfektne proizvode koji su u potpunosti proizvedeni u Srbiji.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading