VIŠEMESEČNI NAPORI PREDSEDNIKA I VLADE SE ISPLATILI! Potvrđeno: Američki Rivian otvara razvojni centar u Beogradu i zapošljava 200 inženjera!

Autor:

Vesti

21.09.2022

12:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki proizvođač električnih avanturističkih vozila (kamioneta i terenaca) Rivian danas je zvanično objavio da u Beogradu otvara svoj R&D centar sa namerom da zaposli lokalni tehnički kadar i inženjere iz automobilske industrije.

VIŠEMESEČNI NAPORI PREDSEDNIKA I VLADE SE ISPLATILI! Potvrđeno: Američki Rivian otvara razvojni centar u Beogradu i zapošljava 200 inženjera!

Foto: Tanjug/AP

Time su višemesečni napori vlade Srbije i kabineta predsednika Aleksandra Vučića da dovedu ovog moćnog investitora u našu zemlju dobili epilog.

Kako piše portal Netokracija, ideja je da centar u početku zaposli oko 200 pozicija koje će kompaniji dati dodatnu podršku u realizaciji ključnih usluga Riviana na tržištu.

Radna mesta će biti iz oblasti naprednih tehnologija povezanih sa autmobilskom industrijom, kao što su mapiranje, infotrejment, napredni sistemi pomoći vozačima i IT usluge.

Sudeći prema izvodima iz APR, kompanija u Srbiji poslovaće pod imenom Rivian SE Europe d.o.o. Beograd i osnovana je krajem jula 2022. godine.

Inače, Rivian je osnovan 2009. godine, kompanija dizajnira i proizvodi električna avanturistička vozila - za potrošacko i komercijalno tržište.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

Prvi modeli vozila za potrošacko tržište su R1T, pick-up truck sa dva reda sedišta za pet putnika, koji je proglašen najboljim vozilom u svojoj kategoriji, i R1S, SUV sa tri reda sedišta za ukupno sedam putnika.

Pomenuta vozila su kombinacija odličnih performansi, upotrebne vrednosti i efikasnosti.

R1T i R1S su opremljeni naprednim tehnološkim sistemima, uključujuci elektroniku vozila, akumulator, električni pogon, šasiju, Driver+ napredni sistem pomoći vozača (ADAS) i digitalno upravljanje.

Regrutovanje kreće danas

Sindi Nikola, potpredsednica odeljenja za zapošljavanje u Rivianu, za Netokraciju je ekskluzivno izjavila da su veoma uzbudeni zbog otvaranja tehnološkog centra baš u Srbiji i tom prilikom dodala:

- Misija Riviana je da svet zadrži avanturistickim svojim proizvodima i uslugama i pomogne planeti prelaženjem na energiju i transport bez ugljenika. Rivijan dizajnira, razvija i proizvodi električna vozila i dodatnu opremu i prodaje ih direktno kupcima na potrošačkom i komercijalnom tržištu. Ono što Rivian čini posebnim jeste direktna veza sa kupcem tokom celokupnog iskustva posedovanja vozila, kreirajući jedinstven odnos uzmedu Riviana kao proizvodaca i korisnika vozila - navela je ona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading