PRETI NAM EKONOMSKA PANDEMIJA! Stručnjak predviđa globalni privredni krah kao posledicu rata u Ukrajini

Autor:

Vesti

14.03.2022

13:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Herbet Dajs, glavni izvršni direktor nemačkog proizvođača automobila Volksvagen, upozorio je da bi dugotrajni rat u Ukrajini mogao biti katastrofalan za evropsku privredu.

PRETI NAM EKONOMSKA PANDEMIJA! Stručnjak predviđa globalni privredni krah kao posledicu rata u Ukrajini

Foto: pixabay.com

Smatra da bi dugotrajni sukob u Ukrajini Evropu mogao suočiti s ogromnom pretnjom visoke inflacije, navodi londonski list. U Volksvagen nisu odmah bili dostupni za komentar njegovih izjava. Proizvođači automobila, uključujući Volksvagen, BMW i Porše, imaju teškoća s nabavom kablova za automobile, koje su do sada nabavljali u zapadnoj Ukrajini, prenosi Index.

Ti su pogoni sada zatvoreni zbog ruske invazije pa su proizvođači automobila prisiljeni da smanje proizvodnju. Početkom meseca Volksvagen je zbog invazije na Ukrajinu obustavio poslovanje u Rusiji i izvoz vozila te prekinuo proizvodnju u pogonima u Kalugi i Nižnjem Novgorodu, podseća Rojters.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
duška68

14.03.2022 13:54

Ne treba biti mnogo pametan pa videti šta nam sve preti, šta ćemo jesti, po kojoj cerni, da li će "svega" biti? A pitajje nad pitanjima je: šta ćemo na zimu s grejanjem, gas, ako ga bude dovoljno, dal će biti struje, uglja, već sada nema, briketi??? To me "više" plaši od hrane...