Uredba Vlade o dodatnom zaduživanju u vreme vanrednog stanja

Autor: Tanjug

Vesti

07.04.2020

21:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za vreme vanrednog stanja nastalog usled bolesti COVID-19, Vlada Srbije može pokrenuti postupak dodatnog zaduživanja uzimanjem kredita, emitovanjem državnih hartija na finansijskom tržištu i davanjem državnih garancija u iznosima višim od onih koji su utvrđeni Zakonom o budžetu.

Foto: Ilustracija

To se navodi u Uredbi koju je Vlada Srbije donela 6. aprila, uz supotpis predsednika Srbije, a danas je objavljena u Službenom glasniku i stupila je na snagu danom objavljivanja.

Ovim dokumentom, kako se navodi, uređeni su postupci koji će se sprovoditi radi finansiranja budžetskog deficita, održavanja tekuće likvidnosti, kao i za obezbeđivanje neophodnih sredstava za finansijsku podršku i sprovođenje mera za ublažavanje ekonomskih efekata pandemije bolesti COVID-19, kao i davanjem garancija Republike Srbije za vreme vanrednog stanja nastalog usled ove virusom izazvane bolesti.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading