Domaća zimnica tri puta jeftinija od kupovne
Izdvajamo koliko bi vas koštalo da sami spremate po deset tegli raznih salata i da isto to pazarite u prodavnici.
Domaćice koje ove godine odluče da zasuču rukave i same naprave zimnicu potrošiće tri puta manje novca nego da su istu tu količinu tegli kupile u prodavnicama.
Za po deset tegli ajvara, kiselih krastavčića, cvekle, mešane salate, peglane paprike, soka od paradajza i bure kiselog kupusa potrebno je izdvojiti 4.360 dinara, dok bi sve to u prodavnici koštalo nešto više od 15.000 dinara. I dok veći deo recepata ne zahteva prevelik trud, domaćice se žale da im najteže pada pravljenje ajvara, ali u isto vreme tvrde da kupovni nikada nije ni prineti domaćem.
- Ajvar se dugo sprema, proces je komplikovan. Prvo treba ispeći paprike, pa ih očistiti, samleti, pa sve to kuvati do besvesti, zato razumem one koji se odluče za skuplju, ali bržu varijantu - objašnjava domaćica Jelka Mirković i dodaje da je za žene koje rade po ceo dan kupovna zimnice sigurno bolje rešenje.
ZIMNICA - CENE ZA 10 TEGLI |
|
---|---|
DOMAĆA | KUPOVNA |
Ajvar 1.200 | 3.000 |
Kiseli kupus 750 | 4.200 |
Kiseli krastavčići 450 | 1.600 |
Cvekla 240 | 1.300 |
Sok od paradajza 800 | 1.300 |
Peglana paprika 520 | 2.200 |
Mešana salata 400 | 1.500 |
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)