35 GODINA POSLOVANJA MK GROUP U ZNAKU DOBRIH ODLUKA I DALJIH ULAGANJA

Autor: Sponzorisani tekst

Vesti

22.01.2019

14:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nesvakidašnjom proslavom u hotelu Sheraton kojoj su prisustvovale najznačajnije ličnosti privrednog i ekonomskog života u Srbiji, kompanija MK Group obeležila je značajan jubilej - 35 godina poslovanja, a tim povodom predstavljen je i nov vizuelni identitet i vrednosti kompanije. Počeci rada MK Group vezuju se za oblast trgovine poljoprivrednim proizvodima, a danas ova kompanija predstavlja stabilan i efikasan sistem koji uspešno posluje u poljoprivredi, turizmu i bankarstvu kako u zemlji tako i u regionu.

RepublikaFoto: Promo foto
Miodrag Kostić sa menadžmentom na proslavi 35 godina MK Grupe

Kompanija MK Group do sada je investirala oko milijardu evra u svoje oblasti poslovanja i zauzima stabilnu lidersku poziciju u regionu.

RepublikaFoto: Promo foto
Jelena Galić, predsednica Izvršnog odbora AIK Banke i Mohan Shrestha, direktor Carnex-a

- U godini za nama, otvorili smo hotel Sheraton u Novom Sadu, sproveli smo stratešku odluku o spajanju naših kompanija članica MK Commerce i Agroglobe, postali smo većinski vlasnik aerodroma Portorož, povećali smo udeo u Gorenjskoj Banci, a ove godine u planu su i nove investicije u tri ključne oblasti našeg poslovanja. Vrlo smo odlučni da u godinama koje dolaze postanemo lider jugoistočne Evrope u ključnim granama našeg poslovanja - bankarstvu, agraru i turizmu. Koliko su naši planovi za budućnost ambiciozni pokazuje namera da u narednih 5 godina investiramo dodatnih pola milijarde evra u agrar, bankarstvo i turizam u Srbiji i regionu - istakao je Dušan Radičević, finansijski direktor MK Group.

RepublikaFoto: Promo foto

Nikola Avram, direktor divizije turzima MK Group

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, koji je prisustvovao obeležavanju jubileja MK Group, izjavio je da je ova kompanija koja godišnje izdvaja oko 109 miliona evra za poreze i doprinose, a sa investicijama i van Srbije, ujedno i najbolji ambasador naše zemlje u regionu.

RepublikaFoto: Promo foto
Ambasadori Crne Gore i Hrvatske

- MK Group, sa svojih 75 kompanija članica, najbolji je dokaz da Srbija ima i velike poslovne sisteme sposobne da se izbore sa najjačom konkurencijom, koji ozbiljno investiraju i  kod kuće i van granica naše zemlje i uspešne privrednike koji strateški razmišljaju o ulaganjima u širenje, modernizaciju i podizanje efikasnosti poslovanja, jačaju pozicije svojih kompanija i srpske privrede u regionu i svetu - istakao je Čadež.

MK Group zaslužna je za čak trećinu ukupnog izvoza Srbije. Iako je agrar osnovna delatnost ovog sistema, tokom gotovo četiri decenije poslovanja, MK Group uspešno je proširila poslovanje na oblasti bankarstva i turizma, ne samo u Srbiji već i u regionu. U svom sastavu, u većinskom i manjinskom vlasništvu ima 15 hotela, AIK banku, a odnedavno je poslata i većinski akcionar Gorenjske banke u Sloveniji. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading