DETALJNA VREMENSKA PROGNOZA ZA NAREDNI PERIOD: Vikend VREO, a evo kada počinju pljuskovi!

Autor: Republika

Vesti

27.10.2018

11:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jučerašnje sunce koje nas je grejalo donoseći 21 stepen uvod je u letnji vikend, koji možete iskoristiti za odlazak u prirodu, parkove ili pecanje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ilustracija

Slobodno možete da izvadite letnje majice i šortseve jer nas, prema najavama meteorologa, tokom vikenda očekuju temperature i do 28 stepeni Celzijusovih.

Foto: printscreen

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), danas će biti malo do umereno oblačno, jutarnja temperatura 14 stepeni, a najviša dnevna 26. 

Prema istim podacima, u nedelju će biti još toplije. Jutarnja temperatura iznosiće 16 stepeni, a maksimalna dnevna 28. Biće pretežno sunčano.

PRED NAMA LETNJI VIKEND

Meteorolog Đorđe Đurić kaže za "Blic" da je danas bilo osetno toplije u odnosu na prethodne dane, a temperature su iznosile oko 20 stepeni.

- Vikend pred nama biće pravi prolećni, a ponegde i - letnji. Prognoze kažu da će oba dana biti sunčana i veoma topla, a u celoj Srbiji temperature će iznositi od 21 do 28 stepeni. Ta najviša prognozirana biće izmerena u nedelju, u Loznici. Istovremeno, u Valjevu će biti 27, Beogradu 25 - kaže Đurić.

Prema njegovim rečima, u subotu će se jutarnje temperature kretati od šest do 14 stepeni.

- Počeće da duva južni vetar, koji će biti jači u nedelju. Najviša dnevna biće 26 stepeni. U nedelju će biti malo više oblaka, jutarnja temperatura do 15 stepeni, a najviša dnevna 28. Uveče je moguća ponegde slaba kiša i to na severozapadu Srbije - navodi on.

Toplo vreme nastaviće se i sledeće nedelje, kada temperature neće pasti ispod 24. podeoka.

U ponedeljak, kako prognozira RHMZ, biće promenljivo oblačno, ali toplo. Jutro će biti prijatno, 18 stepeni, dok će najviša dnevna iznositi 25. Za utorak su prognozirani mogući pljuskovi, ali će biti topao dan. Jutarnja temperatura iznosiće 17 stepeni, a najviša dnevna 24.

CELA NEDELJA BIĆE TOPLA 

Đurić dodaje da će nam sledeće nedelje ostati veoma toplo toplo vreme.

- Cele nedelje biće prolećne temperature. U ponedeljak i utorak očkuju se prolazna kiša i pljuskovi. Moguća je i grmljavina. Neće biti baš 28 stepeni, ali se živa u termometrima neće spuštati ispod 24. U sredu će biti ponovo sunčano, dok će u četvrtak biti ponovno prolazno naoblačenje. I ostaje toplo - navodi on.

Kako Đurić dodaje, početak novembra biće nadprosečno topao i temperature vazduha će se kretati oko 20 stepeni.

 

U sredu nam sledi pretežno sunčan dan, jutarnja temperatura biće 13, a dnevna 24 stepena.

Slično vreme očekuje se u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu. Razlika u temperaturama će biti za stepen, do dva.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading