UKIDANJEM BPŠ PREKINUTA MEĐUNARODNA SARADNJA: Studenti ostali bez stipendija!

Autor: D. S. - M. L.

Vesti

27.10.2018

05:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najveće žrtve protivzakonitog osnivanja Akademija poslovnih strukovnih studija ispali su studenti Beogradske poslovne škole (BPŠ), koja je ukinuta i ušla je u sastav nove obrazovne institucije.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Beogradska poslovna škola

Umesto da se pripremaju za put u Vašington, Nicu ili Štutgart, gde bi bili na praksi ili studirali, akademci su ostali uskraćeni za tu mogućnost. Sve to zato što je BPŠ prisilno ukinut.

Studenti ove visokoškolske ustanove imali su neverovatnu priliku da treću godinu studija za svega 400 evra nastave na fakultetu Sofija Antipolis u Nici zahvaljujući saradnji koju je s njenim rukovodstvom postigao direktor BPŠ Đuro Đurović. Samo jedna godina na fakultetu u ovom francuskom gradu košta i do 4.000 evra, a srpski akademci školovali bi se u inostranstvu po deset puta nižoj ceni i dobili diplome i BPŠ i fakulteta u Nici.

UZALUD MOLILI

Sporazum o saradnji trebalo je da bude potpisan u septembra ove godine, ali do toga ipak nije došlo. Naime, novo rukovodstvo akademije obratilo se fakultetu u Nici bukvalno moleći za nastavak saradnje. Iz Nice im je, međutim, odgovoreno da se saradnja neće nastaviti zbog ukidanja BPŠ.

20 studenata trebalo ove godine da ode u SAD, i to besplatno, na univerzitet gde godina studija košta 30.000 dolara

- Začuđeni smo što nam predstavljate akademiju kao partnera koji očigledno nije akreditovan niti osnovan u skladu sa zakonom. Naš univerzitet pazi na odnose u međunarodnoj saradnji i pažljivo bira partnere. BPŠ nije slučajno izabran za pogodnosti koje je naš univerzitet namenio vašim studentima - stoji u odgovoru francuske visokoškolske ustanove.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Đuro Đurović

U pismu se navodi i da je BPŠ jedini u Srbiji implementirao sistem kvaliteta za svoju delatnost prema standardima ISO 90001/2015, o čemu svedoči sertifikat koji mu je dodeljen od sertifikacione kuće iz Londona.

Đurović: Žao mi je studenata, o njihovim interesima nisu razmišljali

Akademci koji su upisali BPŠ ostali su uskraćeni i za studiranje u Vašingtonu, gde godina košta oko 30.000 dolara. Direktor Đuro Đurović sklopio je dogovor prema kojem je čak 20 studenata trebalo ove godine da ode u SAD, i to besplatno. Sada od toga nema ništa.

RepublikaFoto: youtube.com/News front Srbija
Saša Bovan

OSTALI I BEZ PRAKSE

Ni to, međutim, nije sve. Studenti BPŠ izgubili su i priliku da idu na praksu Državnog univerziteta za korporativne studije u Štutgartu i budu deo jednog od najuglednijih univerziteta u Nemačkoj. Odluka o ukidanju BPŠ takođe je negativno uticala na ovaj vid međunarodne saradnje.

Direktor Đurović kaže za naš list da mu je posebno žao jer su studenti uskraćeni za sve ove pogodnosti.

- Uspostavio sam saradnju sa Nicom, Štutgartom i Vašingtonom zarad dobrobiti studenata. Žao mi ih je, o njihovim interesima se kasnije nije razmišljalo. Škola na ovom nacionalnom planu ne može da postigne velike rezultate. Nije isto igrati fudbal u Kupu šampiona ili u Surdulici - poručuje Đuro Đurović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Todor

27.10.2018 10:50

Na Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija u Novom Sadu predaju profesori sa osporenim doktoratima. Škola posluje u minusu. A na BPŠ je preko veze zaposlena N.Đ. sestra od M.Đ.