BAJATOVIĆ: Obezbeđene dovoljne količine gasa za zimu, za sada BEZ POSKUPLJENJA!

Autor: Tanjug

Vesti

23.10.2018

06:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Srbijagas" je obezbedio dovoljne količine gasa za Srbiju od "Gasproma", a i u podzemnom skladištu Banatski dvor već se nalazi 450 miliona kubika, što je dovoljno da se pokriju domaće potrebe, izjavio je direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović.

RepublikaFoto: Tanjug
Dušan Bajatović

- Gasa će tokom zime biti čak i ako dođe do prekida isporuka iz Rusije preko Ukrajine, o čemu se priča, a što za sada ne očekujemo - rekao je Bajatović za "Politiku".

On je naveo da Srbija po svim parametrima od "Gasproma" kupuje najjeftiniji gas, s tim što se cena posle preuzimanja na ukrajinsko-mađarskoj granici povećava zbog visokih troškova tranzita.

- "Gasprom" nam ne naplaćuje kazne za naručeni, a nepreuzeti gas, što je velika stavka za "Srbijagas", ali je cena prolaza kroz Mađarsku i dalje višestruko veća nego za druge zemlje koje koriste isti pravac - rekao je Bajatović.

- Danas i sutra u Sank Peterburgu će se razmatrati dve opcije proširenja skladišta gasa Banatski dvor - na 750 miliona ili milijardu kubika, što bi Srbiji obezbedilo visoku energetsku stabilnost - kazao je direktor "Srbijagasa".

Prema njegovim rečima, stepen naplate je dosta dobar, ide i do 92 odsto.

Na pitanje treba li građani da očekuju poskupljenje gasa tokom zime, Bajatović odgovara da cenu gasa za sada neće dirati, iako se nije menjala tri godine.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading