UBUDUĆE jedan let manje iz NIŠA!

Autor: Republika

Vesti

06.10.2018

11:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najveći niskotarifni avio-prevoznik Rajaner odlučio je da zbog povećanja operativnih troškova gasi baze i smanjuje linije, što će pogoditi i letove iz Niša.

RepublikaFoto: twitter.com/NisAirport
Aerodrom u Nišu

Rajaner će tako smanjiti broj aviona sa 5 na 3 u svojoj bazi na aerodromu Weeze, u okolini Dizeldorfa, i obustaviti prodaju karata za jedan let iz Niša ka Dizeldorfu odnosno aerodromu Weeze i na taj način ka ovoj destinaciji smanji broj letova na jedan nedeljno. 

Iz Rajanera za portal "Fly from Niš" kažu da će ovakav red letenja biti na snazi od 4. novembra do 31. marta, odnosno da će ta avio-kompanija leteti samo četvrtkom tokom zimske sezone. 


Na ovaj potez su naterani zbog pre svega povećanje cene goriva na svetskom tržištu, većih troškova EU261 regulative (prava putnika u slučaju kašnjenja ili otkaza leta) prouzrokovana štrajkovima svojih zaposlenih tokom prošlog meseca u određenim delovima zapadne Evrope(Nemačka, Holandija, Belgija, Španija i Portugal), koji su između ostalog uzrokovali i niske cene karata u sezoni, da smanji tokom zimskog perioda određeni broj avio-operacija i da ugasi određene baze. 

Iz kompanije napominju da su putnici već obavešteni putem e-mail ili sms-a, gde im je ponuđena opcija povraćaja novca. 

Rajaner će i pored tog smanjenja broja avio-operacija nastaviti da leti od naredne letnje sezone 2 puta nedeljno svakog četvtka i nedelje. Inače tokom zimske sezone svakog utorka i subote Viz er će pokrivati taj deo Nemačke letovima do Dortmunda. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading