KRAJ JEDNE ERE! Tanjug se konačno privatizuje!

Autor: Tanjug

Vesti

01.10.2018

07:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novinska agencija Tanjug, koja već godinama radi mimo zakona, biće privatizovana u oktobru, saznaje Danas nezvanično.

RepublikaFoto: youtube.com/CINSrbija

Prema navodima sagovornika, takvu infomaciju predstavnicima novinarskih udruženja i asocijacija koje čine medijski Tim za dijalog dala je čelnica Koordinacione grupe Vlade Srbije za saradnju sa medijima Suzana Vasiljević na sastanku u petak 28. septembra, bez objašnjenja kako će biti prevaziđen pravni vakuum nastao po formalnom gašenju agencije pre tri godine.

Navodno, zainteresovanima će biti ponuđena kupovina "brenda", pošto Tanjug nema imovine.

Pre više od godinu dana sačinjena su dva zakonska nacrta za rešenje statusa Tanjuga, ali nijedno nije zvanično predstavljeno. Kako je tada nezvanično najavljivano, Tanjug je trebalo da postane akcionarsko društvo ili d.o.o.

Tanjug je posle neuspešne privatizacije ugašen 31. oktobra 2015. po Zakonu o javnom informisanju, ali uprkos tome nije prestao da emituje vesti. Navodno, država je bila nemoćna pošto rukovodstvo tog javnog preduzeća nije podnelo završni račun za 2015, što je preduslov za promenu "statusa", odnosno formalno gašenje u APR.

Eventualna prodaja kao novi čin u privatizaciji u postojećim zakonima nema uporišnu tačku, baš kao ni rad Tanjuga, uz obilne državne finansijske injekcije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (20)

Loading
iv

01.10.2018 08:14

Svemu dodje kraj ...privatizacija je dobra stvar

iv

01.10.2018 08:15

Privatizacija necega ne mora da znaci kraj

Toma

01.10.2018 08:21

Svakako će Vlada Srbije naći dobrog kupca, jer se bori da sačuva svako radno mesto i održi kvalitet u radu.

Ketty

01.10.2018 08:23

Konacno da se stavi tacka. Mozda nije trebalo ali hajde. Neka je kupi neko ko zna da vodi bolje i uspesnije ovu agenciju novinarstva.