(FOTO) FONDACIJA SERGEJA TRIFUNOVIĆA OBMANJUJE JAVNOST: Kriju na šta troše pare, a kad nešto kažu - slažu!

Autor:

Vesti

26.09.2018

17:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Antonović kaže da svi troškovi iznose 30.000 evra, a u izveštaju na APR lepo piše da su to samo plate i da su ukupni troškovi 4,6 miliona dinara

RepublikaFoto: e-stock/S. FILIPOVIĆ
Sergej Trifunović

Fondacija Podrži život glumca Sergeja Trifunovića ne prestaje da obmanjuje javnost! Pokušavajući da opravda troškove poslovanja koje pokriva novcem koji građani Srbije uplaćuju za bolesnu decu, upravitelj fondacije Ratomir Antonović ponovo je izneo neistine.

Naime, govoreći o iznosu koji fondacija uzima za svoje potrebe, Antonović je naveo da ukupne naknade iznose 30.000 evra godišnje, te da time pokrivaju plate, naknade za lekare koji čine komisiju, zakup prostora i troškove putovanja. Uz to je još i upitao kako je to neracionalno trošenje ako za decu sakupe više od pola miliona evra, a za troškove ode 30.000 evra.

Međutim, svako ko ode na sajt Agencije za privredne registre shvatiće da stanje i nije takvo kako tvrdi upravitelj. U tom izveštaju, koji je dostupan svima i lako se može proveriti, jasno piše da su samo troškovi zarada fondacije Podrži život u prošloj godini iznosili 3,62 miliona dinara, dakle nešto više od 30.000 evra! Celokupni troškovi, navedeno je na sajtu APR, iznosili su 4,6 miliona dinara, što je skoro 40.000 evra, a ne 30.000, kako tvrdi Antonović.

Na ova ključna pitanja neće da odgovore
1. Koliki procenat od SMS poruka odvajaju za troškove poslovanja?
2. Koliki su ti mesečni troškovi?
3. Kolike su plate zaposlenih?
4. Ko su ljudi koji sede u komisiji i koliko im je za to plaćeno?
5. Pošto se finansirate od novca građana, zašto svi troškovi nisu transparentni i dostupni javnosti?

Imajući u vidu da je sam Trifunović 2015. potvrdio da je njegova fondacija za godinu dana prikupila 5,4 miliona dinara, a da su rashodi 2017. iznosili pet miliona dinara, to praktično znači da ova organizacija najviše novca od donacija za lečenje teško obolele dece odvaja za plate dvoje zaposlenih, skoro 10 odsto.

Iz ove fondacije, inače, već osam dana izbegavaju da odgovore na pitanja Srpskog telegrafa o novcu građana koji ova organizacija koristi. Umesto da konkretno odgovori na ova pitanja, upravitelj fondacije Ratomir Antonović prebacuje lopticu na ostale fondacije i postavlja pitanje njihovih troškova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (80)

Loading
Olga

26.09.2018 17:21

Sergej, vrati se sceni. Kao glumca te mnogo volim, ne znam zasto ovo dopustas sebi.

Fivu

26.09.2018 17:22

Ne tvrdim da je to tacno, ali cim je Sergej tako naoao vlast sve je moguce.

Vuku

26.09.2018 17:25

Setite se kako je Sergej napao preko medija drzavu, a sad ovo, mora se ispitati gde ide taj novac.

Alisa

26.09.2018 17:40

Sve se to sazna pre ili kasnije.