POPILA ŠAMAR ZBOG DIVLJE GRADNJE: Komšije besne na voditeljku RTS Slađanu Tomašević

Autor: M.S.

Vesti

24.08.2018

18:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznata voditeljka RTS Slađana Tomašević našla se u centru skandala nakon što je u medije dospela priča o njenom ponašanju prema komšijama, zbog čega je na kraju dobila šamar. Reč je o sukobu koji već neko vreme tinja, pošto je Slađana sa još troje komšija, vlasnika stanova na poslednjem spratu zgrade u Pančićevoj 12 na Dorćolu, sagradila još jedan stan od oko 100 kvadrata, i to zaobilazeći zakon.

Izgradnja je počela na jesen prošle godine i pre nekoliko dana je završena, pričaju komšije voditeljke.

- Napravila je sebi dupleks potpuno suprotno pravilu kosih krovova (vrsta nadogradnje koja je dozvoljena i koja se u tom kvartu može videti), to je prvi prestup. Oko njenog i još tri stana na krovu napravljene su ogromne terase. To im nije bilo dovoljno, pa su ogradili i veliku terasu na krovu iznad novih stanova za privatno uživanje. Sad oni imaju svoju intimu, a dobro se zna da terasa na krovu pripada svima. Dodatno zabrinjava da je sistem za ventilaciju oštećen - ispričao nam je jedan komšija, inače građevinski radnik, ali je želeo da ostane anoniman da, kako kaže, ne bi imao problema.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Novi stan na poslednjem spratu

Da priča našeg sagovornika nije plod komšijske zavisti, potvrdio je predsednik opštine Stari grad Marko Bastać.

Slađana je na poslednjem spratu sagradila još jedan stan od oko 100 kvadrata

- Za izvođenje radova na rekonstrukciji, adaptaciji i nadogradnji stambenog objekta u ulici Pančićeva broj 12 građevinska dozvola je izdata 2017. Građevinski inspektor je na toj lokaciji vršio kontinuiran nadzor i konstatovano da je došlo do odstupanja od izdate građevinske dozvole. S tim u vezi preduzete su sve zakonske mere - odgovorio je Bastać.

Divlja gradnja je razbesnela komšiluk, međutim, sada su razočarani i ponašanjem voditeljke "Beogradske hronike".

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Dograđenih 100 kvadrata bez dozlove

- Slađana je pocepala obaveštenje građevinske inspekcije kojim se nalaže da izvrši korekcije na stanu koji je dograđivala. To su videli predsednik skupštine stanara i njegova ćerka, opomenuli su je, a ona im je odgovorila da njoj niko ništa ne može. To je isprovociralo komšinicu i nekako je, valjda, udarila Slađu - priča baka iz istog ulaza.

O fizičkom obračunu obaveštena je i policija, a žena koja je udarila voditeljku izjavila je da je izgubila "stabilnost" i da nije imala nameru da povredi Tomaševićku, te da joj je žao zbog svega što se desilo.

Šta nije kako treba:
- uzurpirana zajednička terasa na krovu
- oštećen sistem ventilacije za celu zgradu
- nedozvoljen tip nadogradnje

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading