ĐURO ĐUROVIĆ STRADAO JER JE ZAVEO RED U BPŠ: Osveta zbog otkaza TATINOM SINU

Autor: M. L. - D. S. - J. D. J.

Vesti

17.08.2018

20:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Diplomirao sa 20 godina, magistrirao sa 22, doktorirao sa 24, a usput završavao još škola! Zvuči nemoguće? Ne i u slučaju Stojana Stojmirovića (33), bivšeg "profesora" Beogradske poslovne škole (BPŠ), koga je tu zaposlio otac Ljubiša Stojmirović, takođe profesor ove ustanove.

RepublikaFoto: youtube.com/Beogradska poslovna škola - Visoka škola strukovnih studija
Đuro Đurović

Istinu o ovom rekorderu u štancanju diploma otkrio je Đuro Đurović, direktor ukinute BPŠ, koji je po dolasku na funkciju odmah krenuo u borbu protiv korupcije. Pored brojnih finansijskih malverzacija koje mu je ostavilo prethodno rukovodstvo, Đurovića je u školi dočekalo i nekoliko nekvalitetnih profesora.

Foto: Privatna arhiva
Crno na belo - Diploma Stojmirovića

SUMNJIVE DIPLOME

Biografija Stojana Stojmirovića ubedljivo je najbizarnija. Naime, prema svedočanstvima u koje je Srpski telegraf imao uvid, ovaj "vredni" mladić diplomirao je samo godinu pošto je upisao Fakultet za menadžment Privredne akademije u Novom Sadu. I to čak sa uspehom 9,21 i ocenom 10 na diplomskom ispitu. Potom je kao vunderkind rekordno i magistrirao, sa svega 22 godine, a već sa 24, kada redovni studenti inače diplomiraju, on je stekao titulu doktora nauka?! I sve to na Privrednoj akademiji u Novom Sadu.

Kada ga je otac Ljubiša Stojmirović, poslanik SNS, poznat kao predavač bivšeg predsednika Tomislava Nikolića, zaposlio u školi, mladi doktor nauka je u radnoj knjižici naveo i da je diplomirao i na BPŠ.

Podatak o njegovom školovanju u ovoj ustanovi, međutim, nikada nije pronađen.

- Proverom je pak utvrđeno da nije diplomirao na ovoj visokoškolskoj ustanovi. U njegovom dosijeu stoji i da je studirao Višu školu u Blacu, na koju je navodno upisan kada je imao svega 17 godina. Prema svim računicama, on je imao malo više od četiri godine kada je upisao prvi razred osnovne škole - ironično zaključuje prof. dr Đurović.

Foto: Privatna arhiva
Odluka o promeni BPŠ u akademiju

Ni tu nije kraj sumnjivim diplomama. Kako Đurović kaže, Stojan Stojmirović je u svom CV obrascu naveo da je završio Trgovačku školu, a ni o tome dokazi ne postoje.

- Umesto da dokaže, Stojan je u obrazloženju napisao da je završio gimnaziju u Beogradu, a vanredno trogodišnju Trgovačku školu. Nema dokaza da je završio ovu srednju školu, a Višu u Blacu je upisao falsifikovanjem dokumenata - navodi Đurović.

HARANGA

Stojan je dobio otkaz zbog odsustva sa posla i nediscipline, pa Đurović smatra da je njegov otac počeo da vodi harangu protiv njega. Ljubiša Stojmirović, pored toga, pretendovao je i da bude direktor BPŠ umesto Đurovića.

Ljubiša Stojmirović, kaže Đurović, u BPŠ zaposlio je i ćerku, koja je, kao i njen brat, studirala Višu školu u Blacu. Zanimljivo je da je sin direktorke Više škole u Blacu Aleksandar Stanković doktorirao na istom fakultetu u Novom Sadu, na kom je doktorirao i sin Ljubiše Stojmirovića i da je takođe bio zaposlen u BPŠ, za vreme bivšeg direktora Ilije Samardžića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Filip

18.08.2018 09:06

Pa zaposlio je i sestru M.Đ. koja je dokzirirala na ptivatnom fakultetu u Novom Sadu N.Đ.

Horus

18.08.2018 10:22

Kako li se omaklo sudiji s “najvise instance” da ne zna ni obicnu odluku da formulise vec naslov prenese u izreku?!

Slaviša

18.08.2018 11:56

I na Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija u Novom Sadu predaju profesori sa osporenim doktoratima. Svi ćute, jer je direktorica zaposlila ćerku pokrajinslog sekretara za nauku.