DANAS JOŠ VEĆI PAKAO NA GRANICAMA SRBIJE: Idite ovim zaobilaznicama!

Autor: Republika

Vesti

12.08.2018

08:34

Špic letnje turističke sezone kao i vikend uslovili su duža zadržavanja na graničnim prelazima i naplatnim rampama, a najduže kolone su na Batrovcima gde se čeka više sati na izlazu iz Srbije, saopštio je jutros AMSS.

Republika.rs
Koristite alternativne prelaze

I pored velikog napora granične policije, uz asistenciju saobraćajne policije, da rasterete pojedine granične prelaze preusmeravanjem saobraćaja na manje opterećene, konstantno jak priliv vozila uslovljava duža i višesetna zadržavanja na koje vozači moraju biti spremni.

Prema poslednjim podacima Uprave granične policije, na Batrovcima sa Hrvatskom na izlazu iz Srbije zadržavanja su višesatna, a kolone duge.

Prema poslednjim ažuriranim podacima na mapi prohododnosti puteva u Srbiji na sajtu AMSS, iz Srbije u Hrvatsku zadržavanja na našem prelazu su višesatna, oko četriri sata, iz Hrvatske u Srbiju zadržavanja na našem prelazu su oko 30 minuta.

Alternativni prelazi ka Hrvatskoj

Treba koristiti prelaze Šid, Bačku Palanku, Sot, Bogojevo i Bezdan. Zadržavanja na Horgošu na izlazu iz Srbije su oko sat vremena. Osetno veći broj vozila je tokom dana moguć i na manjim graničnim prelazima kao što su Bački Vinogradi, Dala, Bajmok i Horgoš II, a na kojima je radno vreme od 7-19 časova, pa treba koristiti Kelebiju ili Bački Breg.

Zadržavanja do 45 minuta su trenutno na ulazu u Srbiju na prelazu Gostun sa Crnom Gorom, koliko se beleži i na Špiljanima.

Na prelazima sa Makedonijom i Bugarskom zadržavanja su trenutno oko 30 minuta.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP "Putevi Srbije" na naplatnim stanicama nema zadržavanja.

Zbog očekivano jačeg priliva vozila i početka još jednog talasa pojačanog saobraćaja vozačima se preporučuje korišćenje manje frekventnih graničnih prelaza.

Komentari (0)

Loading