VANREDNA SITUACIJA: Stravično nevreme u Kraljevu, kuće pod vodom, bujica nosila puteve!

Autor: Republika

Vesti

31.07.2018

09:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stravično nevreme koje je juče zahvatilo okolinu Kraljeva, napravilo je velike probleme. Ekipe Sektora za vanredne situacije crpe vodu iz dvadesetak kuća u kraljevačkim naseljima Jovcu i Ribnici. U Studenici i Gokčanici kiša je odnela gotovo sve puteve. U pojedinim zaseocima od juče nema ni vode. Nevreme je juče pogodilo i opštinu Topola – izlile su se reke Kubršnica i Kamenica. I tamo su poplavljena domaćinstva, stradale su saobraćajnice, mostovi, a uništeni su i usevi.

Foto: youtube.com/Portal Krug
Poplava u Kraljevu

Proglašena je vanredna situacija u delu Kraljeva koje je juče kasno po podne i noćas zahvatilo nevreme. Najviše su pogođena naselja Jovac, Beranovac, Kovače i Ribnica. Vodena bujica je odnela most u selu Vrba.

Ekipe Sektora za vanredne situacije i dalje crpe vodu iz dvadesetak kuća u Jovcu i Ribnici, dok su sve nadležne službe od jutros u Studenici i Gokčanici, gde je kiša odnela gotovo sve puteve. U pojedinim zaseocima od juče nema ni vode.

Ako uslovi dozvole ekipe kriznog štaba od danas će popisivati štetu.

Nevreme je juče pogodilo i opštinu Topola gde su se izlile reke Kubršnica i Kamenica.

Poplavljena su domaćinstva, stradale su saobraćajnice, mostovi, uništeni voćnjaci i usevi.

Uz jaku kišu padao je i grad, ovoga puta stradali su zasadi šljive, vinogradi, najviše u selima Zagorica, Junkovac, Kloka, Žabare.

U Topoli je to bilo treće nevreme ove godine, pre mesec i po dana šteta je procenjena na 20 miliona evra. Juče su uništeni i preostali voćnjaci, kukuruz, pšenica.

Za 150 najugroženijih porodica lokalna samouprava je obezbedila pomoć, a sanacija puteva i mostova zavisi od sredstava u budžetu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading