PIJETLOVIĆ: Ravno čudu, ali ova genaracija može bolje

Autor:

Sport

31.07.2018

09:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Golman vaterpolo reprezentacije Srbije Gojko Pijetlović izjavio je da ovaj tim može još bolje i da će nastaviti istim tempom jer ih prethodni uspesi na to obavezuju.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Gojko Pjetlović

- Prethodni uspesi, sastav i mentalitet ove ekipe nam ne dozvoljava da stanemo ovde i obavezuje nas da na svakom takmičenju idemo na prvo mesto, u bilo kom sastavu, u kojoj god situaciji. Svako sledeće takmičenje koje budemo igrali, posebno sledeće godine gde takmičenje nosi kvalifikacije na OI, mislim da nam je izuzetno bitno. Ova generacija može još više nego što smo uradili do sada, a ovo što smo uradili do sada je ravno čudu - rekao je Pijetlović novinarima posle svečanog dočeka ispred Skupštine Beograda.

Kada je reč o utiscima posle nove titule Pijetlović je rekao da taj osećaj nikad ne zastareva i da svaki izlazak ispred naroda ostaje urezan u srcu i pamćenju.


- Ovo je nešto što nikad ne zastareva i svaki izlazak ispred naroda, posebno u ovolikom broju i ovakvom veselju ostaje i u srcu i u pamćenju urezan. Kad vidimo koliko ljudi stvarno cene ono što radimo i prepoznaju uspeh koji pravimo za državu i za ovaj narod puno nam je srce. I drago nam je sada što smo poveli i decu sa sobom - kazao je golman Srbije.
RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Gojko Pjelović

On je dodao i da nije lako četiri puta uzastopno biti šampion Evrope.


- Nije lako, skoro nemoguće ali eto, ova ekipa je tako pravljena, za nemoguće misije - rekao je Pijetlović.

Pijetlović je izjavio i da motive traže u nekim sitnim stvarima.

- Kada se sve osvoji, mi tražimo motive u nekim sitnim stvarima, jedni druge podržavamo i bukvalno ginemo za ekipu - zaključio je Pijetlović.

Vaterpolisti Srbije došli su u subotu do četvrte uzastopne titule šampiona Evrope pobedom u finalu protiv Španije 12:10 posle peteraca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading