Direktor "Jazz travel-a" mislio da će još neko nasesti na njegove prevare, ali ipak ZATVORIO FIRMU!

Autor: blic.rs

Vesti

06.07.2018

11:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saga sa još jednom turističkom agencijom koja je svojim klijentima na početku ove letnje sezone ostala dužna letovanje, završila se tako što je čačanska agencija "Jazz Travel" objavila da prestaje sa radom.

RepublikaFoto: Printscreen/YouTube/TV Lav
Goran Pavlović

Preko "Jazz Travela" trebalo je da u ponedeljak veče otputuje grupa od više od 80 turista iz nekoliko gradova Srbije u Paraliju i Olimpik bič, ali se njihovo putovanje završilo samo sat vremena kasnije u Kragujevcu i Kraljevu, kada je vlasnik ove agencije Goran Pavlović otkazao aranžman.

Nekoliko dana nakon skandala, Pavlović šalje dopis subagentima i Nacionalnoj asocijaciji turističkih agencija YUTA, u kojem obaveštava da prestaje sa radom.

Sva putovanja otkazana

- Turistička agencija "Jazz Travel" prestaje sa radom. Time se sva ugovorena putovanja za letnju sezonu u Grčkoj otkazuju. Ujedno se utvrđuje radno vreme agencije u narednih 15 dana u trajanju od 11 do 13 sati, za prijem reklamacija i zahteva za povraćaj novca od strane oštećenih putnika - stoji u obaveštenju koje je poslao Pavlović.

On je, odmah nakon otkazivanja aranžmana u ponedeljak, otišao u čačansku policiju kojoj je, kao i turističkoj inspekciji i predstavnicima Odseka za privredni kriminal MUP-a, dao izjavu u kojoj je objasnio da je "ušao u finansijske probleme zbog kojih je kasnio sa plaćanjem vila u Grčko", pa je morao da otkaže putovanje te grupe nesuđenih turista. Policija ga, inače, tereti da ih je oštetio za oko 1,3 miliona dinara, a vlasnik "Jazz Travela" je obećao da će klijente obeštetiti prodajom svojih autobusa.

Foto: jazztravel.rs/printscreen

Ovo mu je druga zatvorena agencija

Pavloviću je "Jaz Travel", koji je 2009. godine osnovao kao društvo sa ograničenom odgovornosti, druga agencija koju zatvara, pošto je prethodna "Galija", čiji je bio vlasnik, otišla u stečaj zbog lošeg poslovanja.

Većina putnika koji su u ponedeljak trebali da otputuju u Grčku najavili su tužbe protiv njega. Mali broj njih, tek četvoro Valjevaca, imalo je sreće da im subagent ovog aranžmana, agencija "Big Eneks", odmah iz sopstvenih sredstava obezbedi alternative i pronađe novo letovanje u Grčkoj, gde su već otputovali.

Skandal sa "Jazz Travelom" je već treći slučaj na početku ovogodišnje letnje sezone, pa je Aleksandar Seničić, direktor YUTA, najavio revidiranje članstva, oštriji pravilnik za rad i predlog da vlasnici agencija, koji oštete putnike, ubuduće odgovaraju svojom imovinom.

On podseća da je YUTA i ranije isključivala agencije zbog propusta u radu ili ne ispunjavanja standarda, ali da neke od njih i dalje postoje na tržištu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading