OD DANAS SKUPLJA REGISTRACIJA: Nema više provlačenja, gledaće se svaki detalj na vozilu

Autor: RTS, Republika

Vesti

05.07.2018

07:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od danas tehnički pregled vozila po novim, strožim pravilima i višim cenama koštaće od dve do tri hiljade dinara. Pregled vozila biće detaljan uz obavezno fotografisanje. Neće se više tolerisati korozija, razne prepravke vozila i automobili u više boja.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ

Od danas gledaće se svaki detalj na vozilu. "Idemo malo iz krajnosti u krajnost, od situacije gde vozila nisu ni dovožena, do situacije da je propisano da će se gledati se svaki detalj na vozilu, pa i onaj koji nije toliko važan za bezbednost saobraćaja", naveo je Okanović.

Fotografisanje vozila tokom tehničkog pregleda se uvodi zbog dosadašnje prakse koja je pokazala da mnoga vozila nisu uopšte dovožena na liniju tehničkog pregleda, a dobila su uverenje o tehničkoj ispravnosti.

Meriće se i izduvni gasovi

Novina je i da će se meriti i beležiti izduvni gasovi. Vozila se, međutim, neće udaljavati iz saobraćaja ako ispuštaju veću količinu gasova od propisane.

"Nalazimo se u nezgodnoj situaciji. Činjenica je da veliki broj građana ne može da priušti novija vozila, a zagađuju vazduh. Treba da stavimo prst na čelo i da se zapitamo koliko malignitetima doprinose i izduvni gasovi iz vozila. Moramo podsticati upotrebu metana, plina i, na kraju, benzina", rekao je Okanović.

Veliki je broj udesa – prosečno svakog jula jedan vozač ili putnik strada, a 15 je poređenih.

Okanović savetuje da se i na prednjim i zadnjim sedištima veže pojas. "Ako sad pogrešite, cela vaša porodica može da ispašta", poručio je Okanović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading