NEPISMENI KARIĆ: Objavio brošuru punu grešaka

Autor:

Vesti

18.04.2018

05:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bogoljub Karić izdao je brošuru povodom izbora kompanije "BK Dana holdings" u top 100 kompanija sveta. Međutim, umesto promocije uspeha jedne srpske firme u svetu, čitaocima su više za oko zapale pravopisne greške.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
POZNAT PO LAPSUSIMA Bogoljub Karić

TRAGIKOMIČNO

Naime, prospekt izgleda kao da ga je lično Karić pisao. Napravljen više kao slikovnica sa vrlo malo teksta ni takav nije zaobišao greške svojstvene Kariću, od kojih su neke komične. Tako je njegova "BK grupa" postala "BK gruop", dok je poglavar SPC, sa kojim su toliko prisni da im je čak krstio sve unučiće, dobio novu titulu, pa je postao "patrijar" Irinej. Izgleda da je 11 godina provedenih u Rusiji uticalo da pomalo zaboravi srpski, pa se Bogoljub čitaocima obratio sa "dragi naši prijatlje", zbog čega su ga uporedili sa prestolonaslednikom Aleksandrom Karađorđevićem, koji se jednako frlja jezikom i pravi lapsuse.

PADEŽI MLADEŽI

I dok je bez mnogo muke uspeo da napravi poslovnu imperiju, Karić nikada nije do kraja uspeo da savlada gramatiku. O tome je čak otvoreno govorio i na jednoj nacionalnoj televiziji i istakao da mu to nimalo ne smeta.

- Znate da ja nisam dobar sa padežima, mladežima... Rekao sam krugu dvojke da ću ukinuti padeže kad dođem na vlast. Dovoljno je da koristimo pet padeža, ne treba nam sedam. Ako mogu Englezi bez padeža, ne trebaju ni nama da mučimo ovaj narod. Ja volim da govorim onako kako govori moj narod, to je najlepše kad sednem sa svojim ljudima. Ne pripadam toj grupi ljudi što bi da budu nešto što nisu. Najveće bogatstvo je da budete ono što jeste - rekao je Karić.

Kompaniji "BK grup" smo poslali pitanja kako komentarišu ove greške i da li su angažovali lektora, ali do zaključenja broja nismo dobili odgovor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading