NAJVEĆA TAJNA TAJKUNA: Karić smestio seks aferu, za to platio 2,5 miliona evra

Autor:

Vesti

08.02.2018

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od najbogatijih Srba, tajkun Bogoljub Karić platio je 2001. godine tadašnjih pet miliona nemačkih maraka (to odgovara vrednosti od oko 2,5 miliona evra) da namesti seks-aferu jednom od lidera DOS, generalu Vuku Obradoviću.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Ovu šokantnu tvrdnju izneo je generalov brat Miloš Obradović, koji tvrdi da je Ljiljana Nestorović, tadašnja portparolka Socijaldemokratije, po dogovoru s Karićem i uz bogatu nadoknadu lažno optužila predsednika stranke Vuka Obradovića da ju je seksualno zlostavljao.

Miloš Obradović: Po dogovoru s Karićem Ljiljana Nestorović lažno optužila mog brata za seksualno zlostavljanje

To je na kraju utvrdio i sud, koji je odbacio sve optužbe protiv Obradovića, ali ga je cela afera stajala karijere i ozbiljno mu narušila zdravlje te je umro nekoliko godina kasnije, 2008.

PORODICA NEMA MIRA

Kako je ispričao njegov brat, Vuk je umro od stresa zbog te afere, a njegova žena ubrzo posle njega. Miloš je izneo i konkretnu sumu koju je Karić uložio da bi iskonstruisao seks-aferu - pet miliona maraka. To je, tvrdi, učinio da bi preoteo stranku i sprečio istragu o korupciji.

Miloš Obradović juče je novinaru Srpskog telegrafa poručio da se nerado seća svih okolnosti seks-afere koja je u maju 2001. godine iz temelja uzdrmala sveže demokratizovanu Srbiju. Kako nam je rekao, najbolje je da vreme da svoj sud o navodnoj krivici njegovog brata, dok će ljaga na porodici Obradović, siguran je, trajati zauvek.

- Ni posle deset godina mi kao porodica nemamo smirenje. Sve je tačno što ste naveli, ali ne bih ništa više da detaljišem. Ne bih otvarao stare rane, dovoljno je još da o bratu kažem da je čovek koji nije zaslužio takav život - navodi Obradović, takođe general u penziji.

RepublikaFoto: Media centar
Ljiljana Nestorović

Miloš nam, dalje, potvrđuje da je Bogoljub Karić tadašnju novinarku svoje BK televizije namestio da generala optuži da ju je obljubio. Cilj je, kaže doslovce, bio preotimanje Vukove stranke i sprečavanje istrage o Karićevim korupcionaškim delima.

- Sve vreme smo znali, a i Vuk je znao, da je ona bila samo izvršilac tog dela, a da iza svega stoji neko mnogo moćniji - poručio je mlađi Obradović, uz napomenu da je Vuk umro na VMA kao civil, gde su ga jedva pred smrt smestili bez vojne knjižice.

DRUGI SLUČAJ

Samo četiri godine kasnije, 2005, Nestorovićevu su još jednom optužili za spregu s Karićem. Tada je lider Pokreta snaga Srbije dobio u Skupštini poslanički klub iako njegova stranka nije ni učestvovala na prethodno održanim izborima. Tadašnji šef poslanika DSS Miloš Aligrudić optužio je pet poslanika da su od Karića dobili novac kako bi napustili svoje stranke i formirali poslanički klub Za evropsku Srbiju. Na čelu novoformiranog kluba bila je upravo Ljiljana Nestorović.

- Bilo bi naivno pomisliti da to nema nikakve veze s Karićem. Ja tvrdim da to i te kako ima veze s Karićem jer su dva člana tog kluba u otvorenoj koaliciji s Karićem i predstavljaju isti politički subjekat, preko kog je Karić do sada uspeo da se infiltrira u Skupštinu.

- Nemojte dozvoliti da vas zbuni naziv poslaničkog kluba, potpuno je jasno da se radi o Bogoljubu Kariću i njegovoj stranci jer je jasno da su okosnice njegovog kluba pripadnici stranke Bogoljuba Karića - rekao je u decembru 2005. Aligrudić.

Za komentar o seks-aferi jednog generala koju Srbija ni za 17 godina nije zaboravila glavna akterka Ljiljana Nestorović ostala je nedostupna, a Bogoljub Karić do zaključenja broja nije odgovorio na naša pitanja.

RepublikaFoto: ST/E. ČONKIĆ
Vuk Obradović
Detalji seks afere

* Sto dana nakon formiranja Đinđićeve vlade, u maju 2001. godine, Ljiljana Nestorović, novinarka tadašnje BK TV i portparolka Socijaldemokratije, i Jelena Milenković, poslanica SD i u to vreme devojka člana partije Slobodana Orlića, optužile su svog partijskog šefa Vuka Obradovića za seksualno uznemiravanje.

* Glavna u hajci na Obradovića bila je Ljiljana Nestorović

* Ovako je opisala uznemiravanje:

"Vuk Obradović je nasrnuo na mene i prvi put me uhvatio za obe ruke i počeo da privlači sebi sa očiglednom namerom da me poljubi u usta, pri tome govoreći da mu treba nežnosti. 'Samo da nam se usne spoje', rekao je. Drugi put, unoseći mi se u lice, palacao je jezikom i pri tome me okrznuo svojom glavom jer sam uspela da se izmaknem.

* Pokrenut je sudski proces, a afera se širila neslućenom brzinom

* Obradović se branio mnoštvom intervjua u kojima je tvrdio da je celu aferu iskonstruisao Milan Panić, bojeći se Komisije za ispitivanje zloupotreba u privredi i finansijskom poslovanju

* Na sudu je Obradović oslobođen po svim tačkama optužnice za zlostavljanje i seksualno uznemiravanje

Biografija Vuka Obradovića

- Rođen 1947. u Kondželju

- General-major JNA, najbolji student sa prosekom 10 i najmlađi doktor vojnopolitičkih nauka u JNA

- Portparol Generalštaba JNA i načelnik uprave za moralno vaspitanje Saveznog sekretarijata za narodnu odbranu

- Četiri puta vanredno unapređen

- Aktivnu vojnu službu napustio 1992. zato što nije ispunio obećanje roditeljima da će im se deca kao vojnici JNA vratiti sa ratišta u Hrvatskoj i BiH do 19. maja

- Jedan od lidera Demokratske opozicije Srbije (DOS)

- Osnivač i predsednik Socijaldemokratije

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading