Srpska liga: Povećanje penzija signal jačanja srpske privrede!

Autor: Republika

Vesti

17.04.2018

12:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zahvaljujući ozbiljnom pristupu ekonomskim reformama i odgovornoj politici Vlade Srbije i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, stekli su se uslovi za povećanje penzija, što je dokaz da penzioneri nisu uzalud podneli najveći teret štednje jer je Srbija vrlo brzo uspela da konsoliduje svoje finansije, o čemu govori i ocena Međunarodnog monetaranog fonda (MMF), da u budžetu države postoje sredstva koja će biti namenjena za veća izdvajanja za penzionere – izjavio je Aleksandar Đurđev, predsednik Srpske lige (SL), ističući da su ovo dobre vesti ne samo za penzionere u Srbiji već i za javne finansije i celokupnu srpsku privredu koja iz godine u godinu postaje sve jača.

RepublikaFoto: Medija centar Beograd
Aleksandar Đurđev

Takođe, najava povećanja penzija je dokaz  da Srbija nikad nije zaboravila ogromnu žrtvu, socijalno najugroženije kategorije stanovništva, koja je spasila zemlju od bankrotstva, ali i da predsednik Vučić zajedno sa Vladom Srbije ispunjava data obećanja, brinući o egzistenciji 1,7 miliona penzionera, čija porodice u znatnoj meri zavise od njihovih primanja - kaže Đurđev, dodajući da velike zasluge za bolji položaj penzionera i povećanje penzija pripadaju i Milanu Krkobabiću, predsedniku Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS), kao i da će SL uvek podržati nastojanja Vlade da obezbedi dodatna sredstva za penzionere i zaposlene u javnom sektoru. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (53)

Loading
MIrna

17.04.2018 12:22

Povecanje plata i penzija je najbolji pokazatelj koliko je nasa privreda i ekonomija ojacala i da je na pravom putu razvoja i napretka.

agelina

17.04.2018 12:23

Jacanje srpske privrede dovodi do povecanja penzija jer su penzioneri podneli najvecu zrtvu kada je bilo najteze.Ozbiljnost ekonomski reformi I odgovornoj politici Vlade Srbije I predsednika Vucica stekli su se uslovi za povecanje penzija.

Vodolija

17.04.2018 12:27

Свако повећање је добар знак опоравка економије и привреде.

nina

17.04.2018 12:31

Dobar znak i lepa vest za penzionere