DETALJI I PROCEDURA: Na ovaj način građani mogu da prijave štete od nevremena

Autor:

Vesti

15.06.2024

18:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Građani čija su domaćinstva pretrpela štetu usled nedavnog nevremena u Opštini Gornji Milanovac mogu podneti prijavu štete na pisarnici opštine.

DETALJI I PROCEDURA: Na ovaj način građani mogu da prijave štete od nevremena

Foto: RINA

Poslednjih dana, Srbiju je pogodilo snažno nevreme koje je izazvalo značajne materijalne štete i probleme širom zemlje. Oluja praćena jakim vetrom, gradom i obilnim padavinama zahvatila je različite delove zemlje, uključujući i Gornji Milanovac.

Nakon nedavnog snažnog nevremena koje je zahvatilo područje Opštine Gornji Milanovac, Kabinet predsednika opštine je izdao obaveštenje o načinu prijavljivanja šteta koje su građani pretrpeli.

Prema obaveštenju, građani čija su domaćinstva pretrpela štetu usled elementarne nepogode - grada, jakih kiša i olujnog vetra koji su 13. juna pogodili područje opštine, mogu prijaviti štetu na pisarnici opštine Gornji Milanovac.

- Građani čija su domaćinstva pretrpela štetu prouzrokovanu elementarnom nepogodom, grad i jaka kiša sa olujnim vetrom, koja je 13. juna pogodila teritoriju opštine, tu štetu mogu prijaviti na pisarnici opštine Gornji Milanovac, u Takovskoj ulici broj 2. Prijave se podnose popunjavanjem obrasca počev od 14. juna do petka, 21. juna - povrđeno je za agenciju RINA.

Radno vreme pisarnice tokom vikenda je subotom od 07:30 do 13:00 časova, dok je nedeljom otvorena od 07:30 do 12:00 časova.

Komisija koja je formirana ima zadatak da evidentira štetu na licu mesta i sastavi zapisnike o utvrđenoj šteti. Ovo je deo šireg napora lokalne samouprave da pruži pomoć građanima koji su pretrpeli materijalne gubitke usled nedavnog nevremena, čime se olakšava proces nadoknade štete i obnova pogođenih područja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading