TAMA SE NADVILA NAD SRCEM ŠUMADIJE: Topola i Aranđelovac nisu izbegli SUPERĆELIJSKU APOKALIPSU! Grad veličine oraha uništio sve pred sobom!

Autor:

Vesti

13.06.2024

22:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sela su bila najviše na udaru!

TAMA SE NADVILA NAD SRCEM ŠUMADIJE: Topola i Aranđelovac nisu izbegli SUPERĆELIJSKU APOKALIPSU! Grad veličine oraha uništio sve pred sobom!

Foto: Pixabay.com

Nevreme

Oluja praćena gradom veličine oraha zahvatila je u popodnevnim satima veći deo teritorije opštine Topola i delove opštine Aranđelovac

Najviše su stradala topolska sela Lipovac, Vaganac, Kloka, Belosavci, Zagorica, Natalinci, dok su u okolini Aranđelovca najviše pogođena sela Banja i Vukosavci.

Prema rečima meštana topolskih sela šteta na poljoprivredi je ogromna, uzevši u obzir to da je ovo drugi put za poslednjih deset dana da ih pogađa ovako snažno nevreme.

Grad je padao skoro 20 minuta, u dvorištu je bilo kao u sred zime, sve je bilo belo. Nikada do sad nije ovako bilo, a što je najgore kiša i dalje ne prestaje, a pada od pet popodne. Šteta na voću, povrću i ratarskim usevima je ogromna. Kako će seljaci ovo preživeti ja ne znam”, kaže meštanin sela Krčevac.

Prema rečima Mire Radovanović iz topolskog sela Lipovac, nevrem je taj kraj zahvatilo u dva navrata, prvo praćeno gradom, a zatim jakom kišom.

„Odjednom se smračilo kao da pada noć.Tamni oblaci su se nadvili sa svim stran. Krenula je prvo da pada jaka kiša, a onda je počeo i grad koji je padao oko pet minuta. Zatim je stalo, progrejalo Sunce ali je onda naišao drugi oblak i ponovo počela kiša”, rekla je ona.

Inače, Topolu je i u toku prošle sedmice pogodilo nevreme praćeno krupnim gradom koji je izazvao štetu na poljoprivrednim kulturama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading