GRAD OGULIO POŽAREVAC! KREĆE KA ZAPADU ZEMLJE? Zatečeni građani uzimaju "plodove" nevremena - "KAO DA JE PAO SNEG"!!!

Autor:

Vesti

11.06.2024

15:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Snimak na kom čovek uzima grad kao da je grudva snega, šokirao je sve!

GRAD OGULIO POŽAREVAC! KREĆE KA ZAPADU ZEMLJE? Zatečeni građani uzimaju "plodove" nevremena - "KAO DA JE PAO SNEG"!!!

Foto: Rina.rs

"Gde je ovo", pitali su mnogi u komentarima.

Reč je o Drmnu kod Požarevca.

I Beograd se danas našao na udaru grmljavinske oluje sa obilnim pljuskovima i grmljavinom. Oluja je potom preko Beograda nastavila put dalje prema istoku.

Srbija se danima suočava sa razornim olujama, te je čuveni srpski meteorolog upozorio građane i na predstojeće vremenske neprilike.

Profesor Vladimir Đurđević, klimatolog sa Fizičkog fakulteta u Beogradu, osvrće se na početak leta koji meteorološki otpočinje 1. juna, dok će astronomski stići 20 dana kasnije. On analizira kakvo leto možemo očekivati, da li će superćelijske oluje ponovno biti pretnja, kao i posledice globalnog zagrevanja.

Profesor Đurđević najavljuje za RTS period koji je topliji i koji će vverovatno, kako kaže, potrajati do kraja juna. Leto astronomski stiže 20, a ne 21. juna.

- To ne menja ništa u principu. Pitanje je pozicije planete Zemlje u smislu njene rotacije oko Sunca, tako da povremeno se ta astronomska godišnja doba pomere za dan, dva, u zavisnosti od toga koliko je prošlo vremena - rekao je profesor Đurđević na javnom servisu.

Govoreći o vremenskim prilikama tokom prvih šest meseci ove godine, gost Jutarnjeg programa rekao je da je početak godine bio izuzetno topao, kao i jesen i zima koje su za nama.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading