SASTAVILI SE NEBO I ZEMLJA U BEOGRADU! Kiša tutnji, munje sevaju - A OVDE JE MOGUĆ I GRAD!

Autor:

Vesti

11.06.2024

11:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nevreme je stiglo u prestonicu.

SASTAVILI SE NEBO I ZEMLJA U BEOGRADU! Kiša tutnji, munje sevaju - A OVDE JE MOGUĆ I GRAD!

Foto: Profimedia

Nevreme u Srbiji

Danas će vreme u Srbiji biti promenljivo oblačno i malo svežije. Pre podne na severu, a do kraja dana i u zapadnim i centralnim krajevima, biće nestabilno, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Lokalno može doći do veće količine padavina za kratko vreme, a ponegde je moguća i pojava grada.

Meteorološki sistem Hailz Srbija upozorio je da se nevreme razvilo 15ak kilometara zapadno od centra Beograda,a sada se to isto nevreme preselilo u centar grada, nastavljajući ka istoku. Takođe, nevremena se razvijaju i zapadno od Loznice, zapadno od Valjeva i kod Srebrenice.

Danas će se nevreme pružati preko centralnog pojasa Srbije, od Bosne i Hercegovine na zapadu, do Rumunije i Bugarske na istoku. Trasa današnjih najjačih oluja će biti između dve linije: severne - Šabac-Beograd-Požarevac-Donji Milanovac i južne - Priboj-Ivanjica-Kruševac-Knjaževac.

Očekuje se da će nevreme pogoditi sledeće okruge: Mačvanski, Grad Beograd, Kolubarski, sever Zlatiborskog, sever Moravičkog, sever Raškog, Šumadijski, Pomoravski, Braničevski, Borski, Zaječarski.

RHMZ je upozorio na grmljavinske nepogode, najavljujući pojavu grmlјavinskih nepogoda sa gradom, olujnim vetrom i većom količinom padavina za kratko vreme. Takođe, Hailz Srbija je istakao da se nevremena mogu razviti u Bosni i Hercegovini već u toku pre podneva i uputiti se prema istoku sa tendencijom jačanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading