RHMZ IZDAO NAJVIŠI STEPEN UPOZORENJA! Stiže strašno nevreme! PRVI NA UDARU OVAJ DEO ZEMLJE!

Autor:

Vesti

11.06.2024

22:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U sredu i četvrtak na teritoriji Beograda nestabilno sa plјuskovima i grmlјavinom, koji u pojedinim delovima mogu biti intenzivniji sa pojavom grada i jakim i olujnim vetrom u zoni plјuska , navodi se u najavi RHMZ.

RHMZ IZDAO NAJVIŠI STEPEN UPOZORENJA! Stiže strašno nevreme! PRVI NA UDARU OVAJ DEO ZEMLJE!

Foto: Tanjug/TANJA VALIČ, Shutterstock

Republički hidrometeorološki zavod izdao je večeras novo upozorenje na nevreme.

- Oblačnost koja će se u naredna dva sata premeštati preko juga Mačvanskog okruga ka Kolubarskom okrugu uslovlјavaće intenzivne plјuskove sa grmlјavinom, a lokalno i kratkotrajno jak vetar i pojavu sugradice i grada - stoji na sajtu RHMZ.

- Do četvrtka se očekuje veoma nestabilno vreme sa intenzivnijim plјuskovima sa grmlјavinom, jakim i olujnim vetrom u zoni plјuska i lokalnom pojavom grada. Tačnu lokaciju stvaranja, premeštanja i jačine samih nepogoda je unapred teško odrediti. Za veći deo zemlјe izdat je narandžasti stepen upozorenja. Crveni (najviši) sutra (12.06.) je izdat za istočnu Srbiju, a u četvrtak (13.06.) i za jugoistočnu. Za konkretne lokacije izdavaće se hitna upozorenja jedan do dva časa unapred - navodi se u upozorenju.

RHMZ je izdao i najavu za Beograd. 

- U sredu i četvrtak na teritoriji Beograda nestabilno sa plјuskovima i grmlјavinom, koji u pojedinim delovima mogu biti intenzivniji sa pojavom grada i jakim i olujnim vetrom u zoni plјuska - navodi se.

Podsećamo, nakon nekoliko dana strašne vrućine na koju su se žalili građani, nevreme je protutnjalo kroz Srbiju. 

U okolini Požarevca napravilo je pravi haos i pričinilo veliku materijalnu štetu. Na društvenim mrežama kruže snimci posledica jakog nevremena koje je protutnjalo ovim delovima Srbije.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading