JAKO NEVREME NAPRAVILO HAOS PO SRBIJI! Oluja čupala drveća, automobili uništeni, saobraćaj obustavljen, grad veličine lešnika... (FOTO/VIDEO)

Autor:

Vesti

11.06.2024

16:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Podsećamo, RHMZ je izdao upozorenje na nestabilno vreme do petka.

JAKO NEVREME NAPRAVILO HAOS PO SRBIJI! Oluja čupala drveća, automobili uništeni, saobraćaj obustavljen, grad veličine lešnika...  (FOTO/VIDEO)

Foto: printskrin/instagram/192_rs

Nakon nekoliko dana strašne vrućine na koju su se žalili građani, nevreme je protutnjalo kroz Srbiju. 

U okolini Požarevca napravilo je pravi haos i pričinilo veliku materijalnu štetu. Na društvenim mrežama kruže snimci posledica jakog nevremena koje je protutnjalo ovim delovima Srbije.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Jako nevreme praćeno snažnim pljuskovima i grmljavinom pogodilo je Kostolac Pala je velika količina kiše. Ulice u mnogim delovima grada bile su poplavljene, dok je jak vetar lomio drveće.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Drveće je palo preko parkiranih automobila, a ulica je bila blokirana za prolaz.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Kod Požarevca, u mestu Drmno, pao je krupan grad, ali to nije bilo dovoljno. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Nakon grada usledilo je stravičan pljusak koji je iznenadio učesnike u saobraćaju, te su uslovi za vožnju bili teški, kroz šoferšajbnu se ništa nije moglo videti, što dokazuju snimci sa stranice 192_rs.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Jako nevreme pogodilo je i Topolovnik kod Velikog Gradišta. Tu je oluja čupala stabla, koja su popadala na put pa je saobraćaj bio obustavljen.

 

Podsećamo, RHMZ je izdao upozorenje na nestabilno vreme do petka.

- Od danas do četvrtka (11. do 13.06.) se očekuje veoma nestabilno vreme sa intenzivnijim plјuskovima sa grmlјavinom, jakim i olujnim vetrom u zoni plјuska i lokalnom pojavom grada.


- Tačnu lokaciju stvaranja, premeštanja i jačine samih nepogoda je unapred teško odrediti. Za veći deo zemlјe izdat je narandžasti stepen upozorenja. Crveni (najviši) sutra (12.06.) je izdat za istočnu Srbiju, a u četvrtak (13.06.) i za jugoistočnu. Za konkretne lokacije izdavaćemo hitna upozorenja jedan do dva časa unapred.

UPOZORENJE ZA PODRUČJE BEOGRADA 

U sredu i četvrtak na teritoriji Beograda nestabilno sa plјuskovima i grmlјavinom, koji u pojedinim delovima mogu biti intenzivniji sa pojavom grada i jakim i olujnim vetrom u zoni plјuska.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading