PRONAĐENA NESTALA DEVOJČICA (13) IZ MIRIJEVA!

Autor:

Vesti

24.05.2024

19:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šta da kažem, pubertet i verovatno neki hir, ali hvala Bogu sve se dobro završilo

PRONAĐENA NESTALA DEVOJČICA (13) IZ MIRIJEVA!

Foto: Društvene mreže

Trinaestogodišnja devojčica iz Mirijeva, koja je nestala jutros, pronađena je, potvrdio je njen otac.

 On je istakao da je devojčica dobro i samo je kratko dodao:

- Šta da kažem, pubertet i verovatno neki hir, ali hvala Bogu sve se dobro završilo - rekao je on za Kurir i zahvalio se svima koji su učestvovali u potrazi.

Maloletna M.M. (13) iz Mirijeva nestala je jutros, a njena porodica objavila je apel za pomoć kako bi se što pre pronašla.

- Jutros je radila domaći normalno u svojoj sobi i kad se supruga vratila nije je bilo - rekao je jutros njen otac.

Devojčica je prema njegovim rečima ostavila telefon u kući i sa sobom ponela ranac ali bez knjiga.

Kako je otac objasnio veče pre toga su imali nesporazum oko "dečijih nestašluka".

Stupio je u kontakt sa drugarima ćerke i njihovim roditeljima ali za sad niko nema korisne informacije.

Šta raditi u slučaju nestanka deteta

U slučaju nestanka maloletnog lica, važno je odmah preduzeti određene korake kako bi se što pre pronašlo dete. Evo nekoliko korisnih saveta šta raditi u takvoj situaciji:

- Odmah obavestite policiju: Ukoliko primetite da je vaše dete nestalo, odmah obavestite policiju. Priložite sve relevantne informacije koje mogu pomoći u potrazi, kao što su fotografija deteta, njegove lične karakteristike, poslednje viđenje, odeća koju je nosilo, mesto gde je poslednji put viđeno i slično.

- Proverite okolinu: Ako je moguće, proverite okolinu gde je dete poslednji put viđeno. Možda se dete sklonilo u obližnje parkove, šume, igrališta ili kod prijatelja.

- Obavestite školu, vrtić ili druge institucije: Ako je dete nestalo tokom školskog ili vrtićkog dana, odmah obavestite školu ili vrtić. Takođe, obavestite i druge institucije koje vaše dete posećuje, poput sportskih klubova, učitelja, trenera i slično.

- Kontaktirajte prijatelje i rodbinu: Obavestite sve prijatelje, rodbinu i druge bliske osobe o nestanku deteta. Oni mogu pomoći u širenju informacija i potrazi.

- Ne širite dezinformacije: Važno je da širite samo proverene informacije o nestanku deteta. Dezinformacije mogu otežati potragu i uzrokovati dodatnu zabrinutost.

- Obratite se organizacijama za pomoć u potrazi za nestalim licima: U nekim zemljama postoje organizacije koje pružaju pomoć u potrazi za nestalim licima. Obratite se ovim organizacijama kako biste dobili dodatnu podršku i savete.

- Održavajte kontakt sa policijom: Održavajte redovan kontakt sa policijom i pružajte im sve informacije koje mogu pomoći u potrazi za detetom.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading