IZGOREO AUTOMOBIL U SUBOTICI: Crni dim kuljao na sve strane (VIDEO)

Autor:

Hronika

24.05.2024

19:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Požar buknuo u prednjem delu vozila

IZGOREO AUTOMOBIL U SUBOTICI: Crni dim kuljao na sve strane (VIDEO)

Foto: Printscreen/Instagram 192_rs

Danas se u Subotici dogodio incident u saobraćaju koji je izazvao značajnu pažnju. Automobil, iz još uvek nepoznatih razloga, zapalio se na putu.

Detalji su se brzo proširili zahvaljujući objavi na Instagram profilu "192_rs", gde su fotografije pokazale gusti crni dim koji se nadvijao nad vozilom.

Požar je buknuo u prednjem delu vozila, stvarajući opasnu situaciju za vozača i sve prisutne.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Srećom, vatrogasci su brzo intervenisali i lokalizovali vatru pre nego što je mogla da se proširi ili ugrozi druge automobile ili osobe u blizini. Još srećnije, nije bilo povređenih u ovom incidentu.

Kako postupati u slučaju požara u automobilu?

Kada se suočite s požarom u automobilu, važno je zadržati smirenost i brzo delovati kako biste se zaštitili i minimizirali štetu. Evo nekoliko saveta koji bi vam mogli biti korisni:

Zaustavite vozilo: Ako primetite dim ili osetite miris paljevine, odmah zaustavite automobil na sigurnom mestu, uključujući sve sigurnosne svetlosne signale.

Odmah izađite iz vozila:  Ako primetite plamen, napustite automobil što je pre moguće. Koristite vrata na suprotnoj strani od mesta požara kako biste izbegli izloženost plamenu.

Pozovite pomoć: Odmah pozovite vatrogasce i policiju kako bi došli na mesto događaja i preduzeli neophodne mere.

Ne pokušavajte da otvarate poklopac motora: Ako primetite dim ili plamen iz motornog prostora, nemojte pokušavati da otvorite poklopac motora. To može dovesti do povećanja vatre i ozbiljne opasnosti.

Ostavite vrata zatvorena: U slučaju požara, ostavite vrata zatvorena kako biste sprečili prodor vatre u unutrašnjost vozila.

Koristite protivpožarne aparate: Ako je požar manjeg obima i ako ste obučeni za to

Uklonite se od automobila i drugih vozila: Ako se vozilo zapalilo na putu ili drugoj prometnoj površini, udaljite se od njega i obavestite druge vozače da se približe na bezbednoj udaljenosti.

Nemojte koristiti tečnost za gašenje požara na bazi vode: Požari u vozilima obično su izazvani gorivom ili uljem i mogu se proširiti ako se koristi voda. Koristite isključivo sredstva za gašenje požara koja su pogodna za gašenje požara na osnovu goriva.

Ako je moguće, isključite kontakt i uklonite ključ iz brave paljenja: Ovo može sprečiti dalje pogoršanje situacije.

Nemojte vraćati se u zapaljeni automobil: Čak i nakon što vatrogasci stignu i ugase požar, nemojte se vraćati u automobil dok stručnjaci ne provere sigurnost vozila.

Budite spremni na moguće eksplozije: Ako se u automobilu nalaze zapaljive materije poput goriva ili gasa, mogu se dogoditi eksplozije. Stoga, držite se udaljeni i na bezbednom rastojanju.

Proučite osnovne procedure spašavanja i pružanja prve pomoći: Poznavanje osnovnih tehnika pružanja prve pomoći i spašavanja može biti od vitalne važnosti u hitnim situacijama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading