VOZAČI, OPREZ! Velika akcija saobraćajne policije od 25. aprila! EVO ŠTA ĆE KONTROLISATI, KAZNE SU OGROMNE!

Autor:

Vesti

19.04.2024

20:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva građane da daju doprinos efikasnijem sprovođenju akcije i podizanju bezbednosti saobraćaja tako što će predložiti deonice puteva na kojima će pripadnici saobraćajne policije kontrolisati brzinu.

VOZAČI, OPREZ! Velika akcija saobraćajne policije od 25. aprila! EVO ŠTA ĆE KONTROLISATI, KAZNE SU OGROMNE!

Foto: shutterstock

U periodu od 25. aprila do 1.maja 2024. godine, pripadnici saobraćajne policije sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.

Saobraćajna policija će svakoga dana angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine kretanja - ručne radare, radare u sistemima video nadzora i uređaje za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije („presretačima“), dok će na autoputevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila.

Napominjemo da će u sklopu ove akcije, koja se realizuje u saradnji sa organizacijom ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope“), u sredu, 01. maja, u vremenu od 00,00 do 24,00 časa, realizovati akcija „Speed Marathon“, tokom koje će na najvažnijim putnim pravcima brzina biti merena neprekidno u trajanju od 24 časa.

Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva građane da daju doprinos efikasnijem sprovođenju akcije i podizanju bezbednosti saobraćaja tako što će predložiti deonice puteva na kojima će pripadnici saobraćajne policije kontrolisati brzinu. Predlozi treba da sadrže preciznu lokaciju, odnosno putni pravac i mogu se odnositi na puteve van naselja i u naselju.

Predloge je potrebno slati na mej adresu Uprave saobraćajne policije usp@mup.gov.rs najkasnije do srede 24. aprila 2024 godine.

Podsećamo, u cilju unapređenja stanja bezbednosti saobraćaja u periodu od 11. do 17. marta 2024. godine, u 30 evropskih zemalja koje su članice organizacije ROADPOL, sprovedena je međunarodna akcija pojačane kontrole saobraćaja, koja je bila usmerena na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja nekorišćenja sigurnosnog pojasa za vreme vožnje na način koji je predvideo proizvođač vozila, nepropisnog korišćenja  telefona za vreme vožnje i nepropisnog prevoza dece.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading