SKANDAL! HITNO SMENITE OVOG ČOVEKA! Rusima uvalio škart trešnje! UPRAVA ZA BILJE NA STUBU SRAMA!

Autor:

Vesti

19.04.2024

16:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nebojša Milosavljević odobrio izvoz sadnica s papirima u kojima je navedeno da su veće kategorije od realne.

SKANDAL!  HITNO SMENITE OVOG ČOVEKA! Rusima uvalio škart trešnje! UPRAVA ZA BILJE NA STUBU SRAMA!

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Nebojša Milosavljević, direktor Uprave za zaštitu bilja Ministarstva poljoprivrede, napravio je ozbiljan skandal i ugrozio rad institucije koju vodi. Odobrio je izvoz sadnice trešnje s falsifikovanim papirima predstavljajući ih da su veće kategorije od realne. Naime, Milosavljević je sadnice trešanja koje su loše kategorije, maltene najniže, kroz papire provukao kao prvu klasu.

SVE ISPOD ŽITA

- Uprava je na stubu srama. Mi, koji smo bili ozbiljno ime, sinonim za uspeh, doživeli smo da kao najgori šverceri s pijace uvaljujemo mušterijama škart. Uprava je u inostranstvo, u Rusiju, poslala sadnice najgoreg kvaliteta predstavljajući ih kao vrsne. Pa to nema nigde - kaže izvor Srpskog telegrafa iz ove ustanove. 

Za ovaj marifetluk saznalo se sasvim slučajno. 

Udar na veoma uspešnu privrednu granu

Ovaj skandal može ozbilno da ugrozi izvoz poljoprivrednih proizvoda iz Srbije i to ne samo u Rusiju, koja će sigurno reagovati ovim povodom. Ulog je veliki, s obzirom da je naša zemlja samo do kraja oktobra 2023. izvezla poljoprivrednih proizvoda u vrednosti od 3,8 milijardi evra, pri čemu je ostvarila suficit od 1,1 milijarde. Svaka šteta ugledu i mukotrpno sticanom poverenju može da dovede do velike štete.

- Na ovome je radilo malo ljudi, naravno, ispod žita. Međutim, ljudi koji su bili uključeni u pripremanje dokumentacije, shvatili su da ima velikih odstupanja i tako je klupko počelo da se odmotava. Sad je to glavna tema u firmi - dodaje naš izvor iz Uprave za zaštitu bilja. 

Srpski telegraf je u dva navrata poslao pitanja Nebojši Milosavljeviću na službeni mejl Uprave za zaštitu bilja u vezi s ovom temom, kao i o putovanju s bliskom prijateljicom po svetu, te cenama tih aranžmana, ali su odgovori izostali. Prvi mejl smo mu poslali 29. marta, ali nije bilo odgovora. Ostao je nem na naša pitanja i 16. aprila, kad smo ga ponovo zamolili za odgovor.

DRŽAVNI TAJKUN

Podsetimo, naš list juče je objavio da Milosavljevićev život odiše luksuzom koji ne može da isprati njegova plata, a u okviru kog su i česta putovanja na egzotične destinacije.

Cene ovih putovanja se kreću po nekoliko hiljada evra, pa premašuju njegova mesečna primanja. Društvo na putovanjima pravi mu bliska prijateljica doktorka (ime i prezime poznati redakciji, kao i institucija u kojoj radi), a nedavno su snimljeni na luksuznom krstarenju Mediteranom. 

Milosavljevića, kako nam je ispričao izvor iz Uprave za zaštitu bilja, kolege između sebe zovu državni tajkun. 

Bonus video

 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading