VAŽNO ZA SVE NIŠLIJE! NE KREĆITE SE OVIM ULICAMA I POVEDITE SVOJE KUĆNE LJUBIMCE! MUP izdao detaljno uputstvo za evakuaciju

Autor:

Vesti

19.04.2024

11:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova bomba se za vreme tog rata u narodu nazivala "krmača", a pravila je kratere kad ekplodira u prečniku od petnaestak metara.

VAŽNO ZA SVE NIŠLIJE! NE KREĆITE SE OVIM ULICAMA I POVEDITE SVOJE KUĆNE LJUBIMCE! MUP izdao detaljno uputstvo za evakuaciju

Foto: Wikipedia

Policija u Nišu obavestila je danas građane da će Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, u nedelju, 21. aprila, uništiti bombu "Tomahavk", zaostalu iz NATO bombardovanja. 

Ova bomba se za vreme tog rata u narodu nazivala "krmača", a pravila je kratere kad ekplodira u prečniku od petnaestak metara. Bomba je pronađena prilikom radova u Naučno tehnološkom parku u Ulici Aleksandra Medvedeva u Nišu.

Gradski štab za vanredne situacije Grada Niša je, zbog toga, doneo naredbu o evakuaciji stanara sledećih ulica:

- Bulevar Nikole Tesle brojevi:

1,3,5,7,9,11,13,15,17,19,21,23,25,27,27a,27b,27v,29,29a,29b,31,33,35,37,39,41,43,45,47,49,51,53,55,57,59,61,63

- Ulica Aleksandra Medvedeva brojevi 2,2a,14,15,16,17,18 i

- Ulica Beogradska 1,1a,1b.

U cilju zaštite života i zdravlja ljudi i životinja, obavestila je policija, potrebno je da se građani pridržavaju sledećih uputstava:

- da napuste objekte u nedelju, najkasnije do 7 časova i da povedu svoje kućne ljubimce

- da prethodno otvore prozore i spuste roletne

- da starije i bolesne osobe, osobe sa posebnim potrebama i majke sa decom organizovano krenu iz naselja Stevan Sinđelić u objekte za zbrinjavanje stanovništva u Nišu gde će biti smešteni do trenutka uništenja bombe i to:

1. Hotel „Centro Turist“, ulica Devete brigade br.10, 2. Centar za pružanje usluga socijalne zaštite „Mara“, ulica Sestre Baković bb, 3. Centar za stručno usavršavanje, ulica Pariske Komune bb, 4. Romski kulturni centar, Bulevar 12. februar, br. 82/a, 5. Osnovna škola „Vuk Karadžić“, ulica Beogradska br. 2.

Apelujemo na građane da se evakuisano stanovništvo na mestu prihvata pridržava uputstva nadležnog organa i osoba zaduženih za održavanje reda, svih naredbi nadležnog organa u toku uništenja bombe, kao i da se ne vraćaju u svoje domove do završetka akcije uništenja bombe, odnosno do trenutka dok od nadležnih ne dobiju dozvolu da mogu da se vrate.

Takođe, zabranjuje se stanarima Bulevara Nikole Tesle i ulica Aleksandra Medvedeva i Beogradske da se kreću i parkiraju u ovim ulicama. Kako je policija saopštila, potrebno je da iz ovih ulica pomere svoja vozila do 22 sata u subotu, 20. aprila, a u suprotnom vozila će biti premeštena na parking AMD „Petar Rinčić“ Niš (bivša auto pijaca - auto poligon kod Niške tvrđave) i parking supermarketa „Mega Maksi“ u Ulici 12. februar br. 80, Gradska Opština Crveni Krst u Nišu, a koji će biti besplatni.

Građani se za sve dodatne informacije mogu obratiti na broj telefona 193.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading