PA HIT! "IZGUBILA SAM 300 EVRA, DA LI JE NEKO PRONAŠAO I VOLJAN JE DA VRATI?!" Žena uputila čudnu molbu na mrežama, a onda se desilo OVO

Autor:

Vesti

18.04.2024

13:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako je njen optimizam za pohvalu neki korisnici mreža su je podsetili da su šanse, da se pošten nalazač 300 evra, javi praktično minimalne.

PA HIT! "IZGUBILA SAM 300 EVRA, DA LI JE NEKO PRONAŠAO I VOLJAN JE DA VRATI?!" Žena uputila čudnu molbu na mrežama, a onda se desilo OVO

Foto: shutterstock

evri

Jedna žena iz Kaluđerice izgubila je 300 evra i na društvenim mrežama je nalazača zamolila da joj novac vrati.

- Između galeta i kioska sa pljeskavicama, izgubljeno je 300 evra namenjenih za kupovinu injekcija. Ako je neko pronašao i voljan je da vrati - svakako sledi nagrada - napisala je ona na fejsbuk grupi "Žene Kaluđerice".

Iako je njen optimizam za pohvalu neki korisnici mreža su je podsetili da su šanse, da se pošten nalazač 300 evra, javi praktično minimalne.

- Da li stvarno mislite da će taj da ih vrati. Ne vraćaju ni ono što pozajme, a kamoli oni što nađu - napisala je jedna sugrađanka.

Međutim, bilo je i onih koji i dalje veruju u dobro u ljudima.

- Ja sam baš sigurna da ce se naći. Ima sjajnih ljudi na ovoj planeti. Verovatnoća da će takav neki naći novac je 50 odsto - dodala je.

Da li biste vi pokušali da vratite 300 evra ako ih nađete, a da nema dodatnih podataka i dokumenatacije?

 

Ako pronađete tuđi novac, prva stvar koju treba da uradite je da pokušate pronaći vlasnika. Evo nekoliko koraka koje možete preduzeti:

  • Proverite okolinu: Ako ste pronašli novac na javnom mestu poput ulice, parka ili prodavnice, pitajte ljude u blizini da li je neko izgubio novac.

  • Ostavite kontakt informacije: Ako ne možete pronaći vlasnika odmah, ostavite svoje kontakt informacije sa osobljem ili upravom mesta gde ste pronašli novac, u slučaju da se vlasnik kasnije pojavi tražeći ga.

  • Oglasite se: Objavite informaciju o pronalasku novca na društvenim mrežama, lokalnim oglasnim tablama ili u lokalnim novinama. Budite oprezni s količinom informacija koje delite kako biste sprečili lažne tvrdnje.

  • Prijavite pronalazak: U nekim zemljama, postoje zakoni koji zahtevaju da pronađeni novac bude prijavljen policiji ili drugim nadležnim institucijama.

  • Čuvajte novac: Dok ne pronađete vlasnika ili donesete odluku šta ćete sa novcem, čuvajte ga na sigurnom mestu.

  • Važno je da budete iskreni i pokušate pronaći vlasnika novca. U suprotnom, možete se suočiti sa moralnim, zakonskim ili karmičkim posledicama.

    Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
    Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

    BONUS VIDEO

     

    Komentari (0)

    Loading