MRTAV LADAN EPIDEMIJA! Srpski film pretvoren u stvarnost! (VIDEO)

Autor:

Vesti

18.04.2024

13:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žena u Brazilu dovela mrtvog ujaka u banku da podigne kredit

MRTAV LADAN EPIDEMIJA! Srpski film pretvoren u stvarnost! (VIDEO)

Foto: X/printscreen, youtube/printscreen

Šok-priča stigla je iz Brazila, tačnije Rio de Žaneira, gde je žena povela mrtvog čoveka u banku da bi podigla kredit, nakon čega je uhapšena. Ovu bizarnu priču prvi je objavio TV Globo, najveći emiter vesti u Brazilu, a snimak je ubrzo osvanuo i na društvenim mrežama.

 

 

Naime, na snimku se jasno vidi žena koja stoji pored bledog starijeg muškarca u kolicima i ga pridržava za vrat, nazivajući ga ujakom. Ona se, navodno, predstavila kao nećaka muškarca i zatražila zajam u visini od 3.400 dolara.

- Ujače, slušaš li? Treba da potpišeš (ugovor o zajmu). Ako ne potpišeš, nema šanse jer ne mogu umesto tebe - čuje se na snimku.

Irski slučaj

Sličan događaj dogodio se u Irskoj 2022, kada su dva muškarca dovela mrtvog čoveka u poštu da bi podigla penziju. Tada su u poštu irskog okruga Karlou ušetala trojica muškaraca i pokušala da podignu penziju jednog od njih. Problem je nastao kada su u pošti shvatili da čovek čiju su penziju pokušali da podignu nije živ. Sve je počelo kad je jedan od dvojice Iraca sam ušetao u poštu i tražio da podigne penziju jednog penzionera u njegovo ime. Nakon što je osoblje pošte odbilo njegov zahtev, objasnivši da penzioneri moraju da budu lično prisutni da bi podigli penziju, muškarac se okrenuo i otišao. Nešto kasnije, isti muškarac ponovo se pojavio u istoj pošti, sada s dva druga čoveka, jednim mladim i jednim starijim. Dok su živi Irci na šalteru tražili da podignu penziju preminulog penzionera, žena koja je stajala u blizini primetila je da nešto nije u redu, a osobljem pošte je odmah reagovalo, nakon čega su mladići pobegli, ostavivši starijeg muškarca, za koga je utvrđeno da je mrtav.

Službeniku banke je cela situacija, naravno, bila čudna, pa je prokomentarisao da mu deluje da čoveku nije dobro i da mu je čudna njegova boja.

Žena koja je dovela mrtvog čoveka je kratko kazala:

- On je takav. Ništa ne govori - prokomentarisala je.

Foto: X/printscreen

Žena pokušala da iskoristi mrtvog ujaka

Zaposleni u banci, videvši da nešto nije u redu, ubrzo su pozvali policiju, koja je utvrdila da je čovek mrtav.

- U banci je već bio mrtav. Glavna stvar je da nastavimo istragu da bismo pronašli članove porodice i saznali više o slučaju - kazao je šef policije Fabio Luiz za brazilske medije i istakao da, ukoliko se pokaže da je žena kriva, može odgovarati za pokušaj prevare.

Američka priča

Nedavno se u Ohaju dogodila bizarna situacija

Još jedna u nizu ovih bizarnih priča dogodila se pre mesec dana u SAD, gde su dve žene u Ohaju poduprle mrtvog čoveka u svom automobilu da bi podigle stotine dolara s njegovog bankovnog računa pre nego što su leš odnele u bolnicu. Lorin Bi Feralo (55) i Karen Kasbom (63) optužene su da su telo Daglasa Lejmana (80) dovele do šaltera banke u Aštabuli da bi podigle njegov novac sa računa. Posebno je zanimljivo to što žene nisu bile ni u kakvom srodstvu s preminulim čovekom, već su živele u njegovom komšiluku, a telo iz kuće izvukle su uz pomoć treće osobe. Nakon što su podigle oko 900 dolara, žene su odvezle Lajmana u Medicinski centar okruga Aštabula, gde su ostavile njegov leš. Policija je na kraju pronašla žene koje su identifikovale Daglasa i rekle da je umro u svojoj kući u Aštabuli, nakon čega su optužene za krađu i grubo zlostavljanje leša.

Cela ova situacija podsetila je na dobro poznatu srpsku komediju film "Mrtav ladan", u kom se dešava slična radnja i gde braća švercuju mrtvog dedu u vozu jer nemaju novca da plate pogrebno da ga prebaci u Pančevo, gde ih čeka otac, kog se veoma plaše.
Ono što je posebno interesantno jeste i činjenica da ovo nije jedini slučaj, te su se slične stvari događale u Americi i Irskoj, o čemu su mediji takođe pisali. U šaljivom tonu može se reći da je upravo scenario srpske komedije "Mrtav ladan" poslužio pojedincima širom sveta kao inspiracija da urade ono o čemu se pisalo.

Radnja filma

U filmu "Mrtav ladan", čiji je režiser i scenarista Milorad Milinković, dvojica braće Zoki i Mile švercuju svog mrtvog dedu u vozu jer nemaju novac da ga prebace u Pančevo, gde ih čeka njihov nezgodan otac, koga se mnogo plaše. U vozu se nađe i narko-diler Gvozdeni, koji putuje s tuđim detetom, a plašeći se policije, ubaci dedi paketić droge u džep. Zoki i Mile odlaze u vagon-restoran, voz naglo koči, a težak kofer pada dedi na glavu. Ostali putnici u kupeu konstatuju da je to ubilo dedu. Svako iz svojih razloga ne želi policiju u kupeu i oni reše da ga izbace kroz prozor, i tada nastaje potraga za dedom... 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading