OVO NISMO VIDELI NI USRED ZIME! Pogledajte kako u aprilu veje sneg na Zlatiboru (VIDEO)

Autor:

Vesti

17.04.2024

17:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas je za 15 do 20 stepeni hladnije nego juče, a na Zlatiboru, kao i Šapcu, Kosjeriću, Tari i Fruškoj gori pada sneg.

OVO NISMO VIDELI NI USRED ZIME! Pogledajte kako u aprilu veje sneg na Zlatiboru (VIDEO)

Foto: Printscreen/Republika

Na Zlatiboru se baš zabelelo! A kako se vidi na snimku sa lica mesta, sneg ne prestaje da pada, vlažan je i topi se. Sneg je takođe i na području Tare.

Iako je sneg vlažan i težak nema nikakvih većih problema u funkcionisanju elektroprivrede i putnog saobraćaja., na Zlatiboru, jutros u 7 sati izmereno je 0 stepeni Celzijusa.

Podsetimo, snažna vejavica ovoga jutra zahvatila je zapadni deo naše zemlje, a za kratko vreme, na planinama se stvorio snežni pokrivač od nekoliko centimetara.

- Na kolovozu nema snega, ne zadržava se i nema nikakvih poteškoća u vožnji. Snega ima pored puta, po pašnjacima oko dva centimetra, a ponegde ga ima i više. Temperatura je oko nule, pa je dobro što smo pre polaska na put spakovali i zimske jakne - rekao je Jovan Nikolić koji se ovoga jutra našao na Zlatiboru.

Sutra će, prema prognozi Republičkog hidormeteorološkog zavoda (RHMZ), biti umereno do potpuno oblačno vreme, mestimično s kišom, a u brdsko-planinskim predelima sa snegom.

Posle podne i uveče očekuje se postepeni prestanak padavina i delimično razvedravanje. Duvaće umeren vetar, na istoku jak, severozapadni, posle podne i uveče u slabljenju.

Jutarnja temperatura biće od 3 do 7 stepeni, a najviša dnevna od 11 do 15. U Beogradu će biti umereno do potpuno oblačno, povremeno s kišom, kasno posle podne i uveče očekuje se prestanak padavina.

Duvaće umeren vetar, severozapadni, posle podne u slabljenju.

Jutarnja temperatura biće oko 6 C, a najviša dnevna oko 13 C. Prema prognozi RHMZ, narednih dana temperatura će biti malo ispod proseka za ovo doba godine i u većini krajeva se očekuje u intervalu od 13 do 17 stepeni. U petak i subotu samo se na severu i zapadu zemlje očekuje se uglavnom suvo vreme sa sunčanim intervalima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading