"BIĆE ŠTETE ZBOG SNEGA U SRBIJI"! Oglasio se meteorolog Nedeljko Todorović: Evo kakvo vreme nas očekuje narednih dana!

Autor:

Vesti

17.04.2024

15:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbiju je danas okovao sneg.

"BIĆE ŠTETE ZBOG SNEGA U SRBIJI"! Oglasio se meteorolog Nedeljko Todorović: Evo kakvo vreme nas očekuje narednih dana!

Foto: Tanjug/NENAD MIHAJLOVIĆ

Najava meteorologa Nedeljka Todorovića sugerira da će narednih dana biti snega u planinskim područjima iznad 1.200 metara nadmorske visine. Međutim, kako se ne očekuje da temperature padnu ispod nule, sneg će biti vlažan i brzo će se topiti.

Prema vremenskoj prognozi meteorologa Nedeljka Todorovića, hladno vreme biće nam do sredine sledeće sedmice.

- U petak sledi delimično razvedravanje, pre svega u severnim krajevima. U subotu i malo južnije ka centralnom delu biće vedrije, tako da se može desiti da u planinskim predelima bude i mraza, ali i u kotlinama i na visoravnima brdsko-planinskog dela zemlje - kaže Todorović.

Zbog snega će biti i štete

Naveo je i da neće biti jakog mraza, do minus jedan ili nula stepeni.

- Verovatno će biti štete zbog snega, pošto su voćke već cvetale na visinama od 1300 - 1500 metara. Grane su teške i olistale i mogu da se lome. Ali to je danak prirode - kaže meteorolog Todorović.

Temperatura ispod proseka za ovo doba godine trajaće do sredine sledeće sedmice, ističe meteorolog Todorović.

Hladna varijanta vremena za april potrajaće negde do sredine naredne sedmice, to je 23. i 24. april, sa maksimalnim vrednostima negde od 12 do 18 stepeni. To je malo ispod proseka za ovo doba godine, a onda bi sledio porast temperature do kraja meseca s tim da ne bi bilo ovih letnjih vrednosti temperatura. Maksimalne do kraja aprila bile bi 24-25 stepena. Ali bilo bi i kratkotrajne kiše, svaki drugi, treći dan, teško je sada definisati - kaže Todorović za "Prva TV".

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading