BORBA SA MEĆAVOM TRAJALA SKORO CELU NOĆ: Svi putevi preko Zlatibora čisti, ukinuta zabrana za šlepere preko Borove glave

Autor:

Vesti

25.03.2024

06:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U jednom trenutku, situacija je postala kritična na Borovoj Glavi, gde je u veoma kratkom vremenskom periodu palo oko 15 centimetara snega.

BORBA SA MEĆAVOM TRAJALA SKORO CELU NOĆ:  Svi putevi preko Zlatibora čisti, ukinuta zabrana za šlepere preko Borove glave

Foto: Tanjug, Shutterstock

Vredni putari su proveli nekoliko sati u naporima da se izbore sa snežnom mećavom koja je zadesila puteve Zlatiborskog okruga. Mećava je prouzrokovala značajne probleme vozačima, ali zahvaljujući upornom radu putara, svi putni pravci sada su prohodni i čisti. Takođe, važno je napomenuti da je ukonjena zabrana za šlepere preko Borove Glave.

Kritična situacija na Borovoj Glavi

U jednom trenutku, situacija je postala kritična na Borovoj Glavi, gde je u veoma kratkom vremenskom periodu palo oko 15 centimetara snega. Timovi putara su odmah reagovali, a čak šest kamiona je angažovano na čišćenju putnih pravaca.

Preventivne mere tokom noći

Tokom noći, putarske ekipe će neprekidno pratiti situaciju i na vreme intervenisati ukoliko bude potrebno. Takođe, planirano je posipanje soli na saobraćajnice kako bi se sprečila moguća poledica, s obzirom na najavljene niske temperature.

Apel vozačima

Alen Mušanović iz Puteva Užice apeluje na vozače da budu oprezni i da se ne upuštaju u vožnju bez neophodne zimske opreme, uprkos činjenici da je proleće. Niske temperature mogu izazvati nepredvidive situacije na putevima, stoga je važno da vozači preduzmu sve mere predostrožnosti.

Stabilna situacija u Čačku

Snežne padavine na teritoriji Čačka nisu izazvale veće probleme, a svi putni pravci su prohodni. Ovo je ohrabrujuća vest za vozače na tom području, a rezultat je efikasnog rada putarskih ekipa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading