NI TO ŠTO STE ZAKAZALI RADOVE NE MORA NIŠTA DA ZNAČI: Majstori bahati, ko neće da čeka, dvostruka tarifa

Autor:

Vesti

17.04.2024

02:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Počeću od toga da svi naplaćuju samo izlazak na teren, bez da poprave bilo šta, što se kreće i do 2.000 do 3.000 dinara, navode sagovornici Republike.

NI TO ŠTO STE ZAKAZALI RADOVE NE MORA NIŠTA DA ZNAČI: Majstori bahati, ko neće da čeka, dvostruka tarifa

Foto: shutterstock

Naći majstora da vam popravi nešto, kao i molera da vam okreči kuću ili stan, danas je postalo maltene teže nego dobiti sedmicu na lotou. Svi su zauzeti, imaju već zakazane poslove, a ukoliko ste pak zakazali termin nemojte da vas iznenadi to ako vas zbog bolje ponude, žargonski rečeno, ispale.

Gradi se sve više, kako u prestonici, tako i na popularnim izletničkim i planinskim lokacijama, dobrih majstora je sve manje, satnice zanatlijama su drastično skočile, pa kad se sve to sabere, dolazi se do zaključka da majstori jednostavno koriste to što je za njima potražnja ogromna. Ispaštaju, naravno, mušterije.

Sagovornici Republike saglasni su sa činjenicom da je danas gotovo nemoguće naći majstora koji će okrečiti stan, naročito manje kvadrature, ali je jako teško naći i vodoinstalatera, električara... Niko više neće da se lati manjeg posla, s obzirom na činjenicu da sve više pogađaju velike projekte. Ukoliko, ipak budete te sreće da rezervišete termin, onda budite spremni da platite dvostruko, ponekad i trostruko više, poručuju naši sagovornici.

Dejana Bošković iz Beograda, ispričala je svoje negativno iskustvo, kad je evakuisana maltene cela zgrada, a na dolazak vodoinstalatera čekali su satima. Da stvar bude još gora, majstor na teren nije hteo da izađe dok mu nije poslat snimak dela zgrade iz kog je curila voda.

- Počeću od toga da svi naplaćuju samo izlazak na teren, bez da poprave bilo šta, što se kreće i do 2.000 do 3.000 dinara, i to je većini, sigurna sam, već poznato. Bezobrazluk je otišao stepen više, pa sam se tada, kad mi se pojavila vlaga na plafonu, suočila sa tim da mi je vodoinstalater tražio da mu pošaljem snimak odakle curi voda, da bi on procenio da li mu se isplati da dolazi ili ne. Krajnji bezobrazluk. Ljudi su ispred zgrade čekali satima, dok se na kraju nije jedan od majstora smilovao i došao nakon što je pogledao snimak kvara, koji sam mu poslala telefonom, kad je on procenio da je šteta veća i da mu se isplati da dođe - ispričala je ogorčena žena.

S druge strane, Milan Kijanović, koji je nedavno kupio stan na Zvezdari, ispričao nam je da već duže od šest meseci ne može da nađe molera koji će mu okrečiti stan od 45 kvadrata.

- Odlučio sam da se preselim u Beograd, najviše zbog posla i kupio sam stan u jednom novom naselju na Zvezdari. Stančić ima 45 kvadrata, zgrada je građena 2009, a u stanu je već prethodno živelo dvoje studenata, pa je zreo za krečenje. Šest meseci sam jurio molere... Ili su zauzeti ili imaju unapred pogođen posao, a kada sam konačno posle tri meseca potrage pomislio da je stvar rešena, usledilo je razočaranje jer mi je moler zbog bolje ponude otkazao bukvalno taj dan kad je trebalo da počne s krečenjem.

Moleri ga dibidus preterali

Molerske usluge poskupele su od 30 do 40, pa i 50 odsto u odnosu na pre dve godine, a potražnja je sve veća. Kako je za Republiku objasnio jedan moler, porasle su cene satnice, ali i materijala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Seka

17.04.2024 03:18

Problem je što su sada svi MAJSTORI. I svi rade sve. I naravno fuša nikad više. A cene katastrofalne. A rezultati rada poražavajući.