BURA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Albanac se obratio Srbima: Hej, prijatelji...

Autor:

Vesti

05.04.2024

07:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne, nisam ovde da vas provociram, rekao je on.

BURA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Albanac se obratio Srbima: Hej, prijatelji...

Foto: facebook.com/Dnevna doza lepog

Mladić iz Albanije podigao je veliku prašinu na društvenim mrežama zahvaljujući rečima kojima se obratio srpskim korisnicima foruma Redit. Naime, sem priznanja da voli našu folk muziku, objasnio je da su svi narodi sa Balkana kada se nađu preko bare, bliski, te da se često druže međusobno.

Korisnik Redita iz Albanije obratio se Srbima na srpskom delu ovog foruma navodeći kako je odrastao na pesmama naših pevača, te je istakao i kako su se one slušale širom jednog pojasa zemlje.

"Slično smo, da to nije ni smešno"

"Hej, prijatelji. Ne, nisam ovde da vas provociram sa dvoglavim orlom (iako ne znam zašto vas to pokreće. Samo sam hteo da uskočim ovde i da vam kažem da volim vašu muziku i jezik (iako ne razumem to). Ja sam veoma ponosan Albanac da tako kažem, ali ne mogu da podnesem činjenicu da treba da se mrzimo. Pre nekoliko godina sam se preselio u SAD i primetio nešto čudno, ali lepo. Toliko smo slični da nije ni smešno. Svaki put kada se družim sa Srbima, Hrvatima, Makedoncima ili bilo kojim balkanskim narodom, uvek na kraju pričamo o stvarima "kod kuće" i pričamo sr**a o Amerikancima. Mi jednostavno razumemo mentalitet jedni drugih.

U svakom slučaju slušam puno turbo folka, na dnevnoj bazi. Odrastao sam slušajući srpsku muziku sa svim svojim prijateljima u Albaniji. Kažem vam da je u određenim delovima zemlje vaša muzika veoma popularna, verovatno to ne znate. Lepa Brena, Dragana Mirković, Šemsa Suljaković, ali moj favorit svih vremena koga sanjam da vidim uživo je jedan jedini Mile "Kralj" Kitić.

Prilično sam slušao svaku pesmu koju je ikada uradio 1000 puta, Svaku. Mnogo ljubavi iz male zemlje koja te ne mrzi (bar ne onoliko koliko ti misliš)

EDIT: Sada kada kažem da slušam turbo folk, to kažem zbog nedostatka bolje reči. To je uglavnom narodna muzika koja je in (popularna kod običnog čoveka) sa dobrim vibrato vokalom ako to ima smisla. Dakle, ne nužno đubretni disko treš. Da li biste Šabana Šaulića smatrali turbo folkom? Ne bih, ali nisam siguran kako bih to drugačije nazvao", napisao je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading