ISTIČE ROK ZA PRIJAVU! Država daje po 12.000 dinara, novac dobija samo 1 član domaćinstva: Evo ko može da podnese zahtev

Autor:

Vesti

23.03.2024

13:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukupna sredstva za subvencije bicikala u budžetu Grada Novog Sada iznose 20.000.000 dinara.

ISTIČE ROK ZA PRIJAVU! Država daje po 12.000 dinara, novac dobija samo 1 član domaćinstva: Evo ko može da podnese zahtev

Foto: Shutterstock

Grad Novi Sad i ove godine nastavlja sa pružanjem podrške građanima za nabavku bicikala kroz subvencije. Rok za podnošenje prijava je 27. mart, a građani će imati priliku da apliciraju za pojedinačni iznos od 12.000 dinara, koji će im biti dodeljen kao podsticaj za kupovinu bicikla. Ova inicijativa se sprovodi kao deo programa zaštite životne sredine Grada Novog Sada.

Ukupna sredstva i javni konkurs

Ukupna sredstva za subvencije bicikala u budžetu Grada Novog Sada iznose 20.000.000 dinara. Gradska uprava za zaštitu životne sredine će raspisati Javni konkurs za izbor udruženja koje će realizovati ovu programsku aktivnost. Sva udruženja sa sedištem na teritoriji Grada Novog Sada, registrovana u skladu sa Zakonom o udruženjima i sa ciljevima u oblasti zaštite životne sredine i/ili promocije biciklizma, imaju pravo da se prijave na ovaj konkurs.

Uslovi za učešće

Pravo učešća na Javnom pozivu imaju sva fizička lica sa važećom ličnom kartom sa prebivalištem na teritoriji Grada Novog Sada. Bitno je istaći da samo jedno lice iz porodičnog domaćinstva može dobiti sredstva po ovom Javnom pozivu. Iz Grada podsećaju da će uslovi za dodelu subvencija biti isti kao i prethodnih godina.

Ova inicijativa ima za cilj da podstakne građane da se opredele za ekološki prihvatljiviji vid transporta, kao i da doprinese unapređenju kvaliteta života u gradu. S obzirom na sve veći broj biciklista u gradovima širom Srbije, subvencije za kupovinu bicikala predstavljaju značajan korak ka promovisanju zdravijeg načina života i očuvanju životne sredine. S obzirom na aktuelnu situaciju, očekuje se da će interesovanje građana za ovu inicijativu biti veliko.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading